Yaroslav Lashchenko
OM OSS
JOBB

"Jag skapar enkla och effektiva lösningar på svåra problem. Idag."

Mjukvaruingenjören Yaroslav hittar du hos oss på kontoret i Helsingborg. Han brinner för front-end-utveckling och lösningar som når långt över förväntan. På fritiden är det en mix av fotboll, resor och museer som gäller. Han gillar helt enkelt att uppleva nya saker. Lär känna Yaroslav lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Driven, målinriktad och hjälpsam.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Ukraina, på den fina halvön som heter Krim och jag flyttade till Sverige år 2010 tillsammans med min familj. Jag har pluggat ekonomi på gymnasiet, men hade alltid ett intresse för programmering. Efter gymnasiet har jag jobbat inom serviceyrket och pluggat olika, fristående kurser inom programmering, till slut hamnade jag på EC Utbildning i Helsingborg, där jag pluggade till mitt nuvarande yrke som front-end-utvecklare.

Din karriär på Sogeti:
Jag anställdes på Sogeti i augusti 2020, men min resa inom företaget startade ett år innan min anställning, när jag som praktikant, fick möjligheten att ta del av den kulturen som Sogeti har och chansen att delta i riktiga kundprojekt under båda mina LIA-perioder (Lärande i arbete). Strax efter jag började på Sogeti blev jag ansvarig utvecklare för ett chatbot-projekt för en kund inom försäkringssektorn, där jag var i nästan ett år. Efter det blev det ett kortare uppdrag inom GSI-projektet (Geo Satellite Intelligence). Intressant fakta om det projektet är att jag tillsammans med en klasskamrat byggde den första UI (user interface) för GSI under vår LIA 1-period vilket man kan se i videon ”GSI för elnätbolag”. Sedan januari 2022 ingår jag i ett team hos en större kund och hjälper kunden tillsammans med andra kollegor från Sogeti att bygga morgondagens lösningar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner mest för att leverera lösningar som överträffar förväntningar.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag delar mina kunskaper genom att hjälpa mina kollegor när de behöver det och genom handledning av praktikanter i Region Syd.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet för mig är när jag har äntligen löst ett problem som jag har försökt knäcka i flera dagar, har vunnit en pingismatch och har riktig bra skratt med kollegor. Jag har väldig många, riktigt bra, dagar på jobbet.😊

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är kunnig, positiv och är villig att hjälpa andra.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti eftersom jag gillar variationen i mina arbetsuppgifter, utvecklingsmöjligheter och den företagskultur som Sogeti erbjuder.

KONTAKT
  • Yaroslav Lashchenko
    Yaroslav Lashchenko
    Software Engineer, Helsingborg
    073-096 89 36

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Född: 1995
Bor: Helsingborg
Familj: Sambo
Fritidsintressen: På fritiden gillar jag att titta på fotboll, resa, besöka olika museer och uppleva något nytt.