Charlotta Erlandsdotter Berglund
OM OSS
LEDARSKAP

"Jag älskar att skapa en perfect match"

Charlotta Erlandsdotter Berglund, leveransansvarig på Sogeti i Borlänge, skulle kunna kalla sig professionell matchmaker. Hon älskar att förstå, och lösa, kundernas utmaningar tillsammans med sina medarbetare.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Inkluderande, coachande och kommunicerande.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag gick Data och elektroniklinjen på Umeå Universitetet och har jobbat inom IT-branschen sedan -94. Mina första år jobbade jag som testare, testledare och processutvecklare på Ericsson, ITS Umeå Universitet och Sogeti. Har haft äran att få jobba kortare uppdrag utomlands och många gånger i internationella sammanhang. De senaste 10 åren har jag jobbat i olika ledarroller som Teamchef, Head of National Delivery Centers och Leveransansvarig på Sogeti men har även hunnit med att jobba på ett produktbolag som CTO och CEO på Fältcom (Telia div X).

Varför har du valt ledarrollen?
Jag älskar mixen mellan teknik, kundnytta och människorna. Det som motiverar mig är att lösa problem, se helheten och jobba med människor. Dessutom är arbetsuppgifterna väldigt varierande och det gillar jag.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att få förtroendet att dela andra människors resa och se dem växa. Att gemensamt lyckas driva förändring. I min roll som leveransansvarig älskar jag att hitta en perfekt matchning mellan kundernas och våra anställdas kompetens, behov och framtidsdrömmar.

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam, positiv och proffsig.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att jag har bra kollegor, intressanta uppdrag, bra företagskultur och det finns ett fokus på jämställdhet.

KONTAKT
  • Charlotta Erlandsdotter-Berglund
    Charlotta Erlandsdotter Berglund
    Leveransansvarig, Borlänge
    070-243 40 12

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.