Henrik Boberg
OM OSS
LEDARSKAP

"Jag brinner för att se människor utvecklas"

Henrik Boberg är teamchef i Borlänge. Han drivs av att bolla idéer för värdeskapande IT-lösningar och peppa medarbetare. Att han dessutom skulle vilja vara en fågel eller en katt, ja det kan du läsa mer om här. Vem vet, Henrik kanske blir din ledare?

Vilka tre ord beskriver dig bäst som person?
Empatisk, nyfiken och driven.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag har lång erfarenhet från arbete med affärsutveckling i olika former. Den stora delen av min erfarenhet har jag samlat på mig i den snabbt föränderliga detajhandelsbranschen i roller som analytiker, projektledare och avdelningschef. Jag har studerat både ekonomi och "Business and Management" och har sett till att ha ett extra fokus på hållbarhet. För mig är det viktigt att alltid ha värdeskapandet i åtanke och jag motiveras av vetskapen att, det jag gör i vardagen skapar nytta för både kunder och vår omvärld. Något som verkligen stämmer in på min roll här på Sogeti.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Omtänksam, pragmatisk och resultatinriktad.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag brinner för att se människor utvecklas. Jag har alltid varit intresserad av det faktum att vi människor är så olika. Vi har alla våra olika styrkor och drivkrafter. Jag tycker dessutom att medarbetarutveckling går hand i hand med affärsutveckling och värdeskapande.  Att få arbeta tillsammans med olika individer mot gemensamma mål och få se hur färdigheter och trygghet växer längs vägen är något jag verkligen gillar. Det som jag också tycker om med ledarrollen är det strategiska arbetet med att säkerställa en långsiktigt hållbar tillväxt.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
För mig är det viktigt att det finns en stor öppenhet mellan ledare och medarbetare. Det behöver vara en trygg relation där man känner sig helt bekväm med att diskutera stora som små frågor. När den relationen finns på plats kan man greppa tag i utmaningar och möjligheter vid deras kärna och agera snabbt. Jag är alltid fokuserad på medarbetares välmående. När en medarbetare mår bra, presterar den också bra.

När du får positiv feedback från dina medarbetare vad lyfter man fram då?
Att jag är en god lyssnare som alltid finns tillgänglig för att bolla idéer, peppa och stötta. Att jag är transparent och fokuserad på att tillsammans hitta smarta lösningar.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag älskar både att hitta nya smarta lösningar (innovation och affärsutveckling) och att arbeta tillsammans med drivna människor. Något jag verkligen får göra här på Sogeti. IT-lösningar är en helt central del i varje företag och verksamhets förmåga att jobba smartare och öka värdeskapandet. Att dessutom få arbeta med detta på ett företag som har en stark lokal förankring i Dalarna och som samtidigt erbjuder global expertis och skalbarhet för våra kunder motiverar mig.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är vänlig, driven och  lösningsorienterad. Framför allt, så är en typisk sogetiare hjälpsam och finns alltid till hands.

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför? 😊
Svår fråga. Valet står mellan en katt eller någon slags fågel. En katt eftersom de är så närvarande i stunden (oavsett om de ägnar sig åt avslappning eller om de ägnar sig åt något produktivt som jakt). En fågel eftersom det helt enkelt ser så otroligt skönt ut att sväva omkring i luften. De ser dessutom saker ovanifrån och från ett större perspektiv, vilket alltid är bra.

Borlänges ledningsgrupp
KONTAKT
  • Henrik Boberg
    Henrik Boberg
    Henrik Boberg, tf Teamchef
    076-138 93 87

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.