Ulrika Holmgren
OM OSS
JOBB

"Jag får väldigt ofta vara stolt över vad vi åstadkommer"

Ulrika Holmgren är ortsarnsvarig i Gävle med en gedigen erfarenhet från olika roller inom IT-branschen. Hon drivs av att som ledare kunna påverka verksamheten, medarbetarna och kunderna på ett positivt sätt. Lär känna Ulrika lite bättre här!

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Tydlighet, engagemang och ansvar.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är utbildad civilekonom, men kom direkt efter min examen in på IT. Jag blev superuser på mitt första jobb, därefter databasansvarig och IT-pedagog, innan jag tog steget till IT-konsult inom projektledning. Jag har sedan 2006 haft ledande roller, såsom avdelningschef på Lantmäteriets IT-drift, chef för produktdata/katalog på Sandvik Coromant. Sedan augusti 2011 jobbar jag på Sogeti där jag haft flera olika roller, genom åren såsom kundansvarig, teamchef, ortschef. 

Jag bor med mina två tonårssöner och en katt, i ett litet hus i Gävle. Jag gillar powerwalks,  göra  roliga saker tillsammans med andra, och att fixa med hemmet. Jag är en fena på måleri och tapetsering, om jag får säga det själv, även om jag gärna genar lite i underarbetet.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag tycker om att få påverka. Och jag tycker själv att jag har lätt att se helheter och förstår hur saker hänger ihop. Jag tar gärna ett stort ansvar oavsett vilket uppdrag jag får, vilket gör att jag blir sedd som ledare.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Jag får väldigt ofta vara mycket stolt över vad vi åstadkommer. Jag får chans att se mycket av vår verksamhet,  får en stor överblick, och blir därmed dagligen påmind om varför jag jobbar just på Sogeti. Vilket fantastiskt gäng vi är!

Varför jobbar du på Sogeti?
Vi är kunniga inom IT och vi har förmågan att omsätta denna tekniska kunskap till värde hos kunderna. Det är kunden i fokus, och deras utmaningar som styr oss, och det är min egna drivkraft. Jag känner att jag är bland vänner, här finns alltid nån som hjälper mig framåt och som delar med sig. Jobbet är nästan alltid roligt!

Hur är en typisk sogetiare?
Kunnig, kul och kamratlig!

KONTAKT
  • Ulrika Holmgren
    Ulrika Holmgren
    Ortschef, Gävle
    072-716 40 51

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.