Patrik Nilsson
OM OSS
JOBB

”Att hjälpa andra att bli sitt bästa jag är det som ger mig lust och energi”

Patrik är teamchef för test- och kvalitetsgänget på Sogeti i Malmö och Helsingborg. Här berättar han om hur han ser på ledarskap och om varför han jobbar på Sogeti.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Enkelt, rättvist och utvecklande.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag har en brokig bakgrund som i början av 2000-talet ledde fram till en karriär inom mjukvarutest. 2007 började jag på Sogeti som konsult och arbetade i långa uppdrag hos våra största lokala kunder. När det 2018 var dags att dela testteamet i två för att möjliggöra fortsatt tillväxt blev jag tillfrågad att leda det nybildade teamet och hoppade såklart på den utmaningen. 

Varför har du valt ledarrollen?
Jag tror benhårt på att helheten kan vara större än delarna och att hjälpa andra att bli sitt bästa jag är det som ger mig lust och energi. 

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att få se individer växa av sina utmaningar och när man får prata med de kunder som vi hjälper – det ger mig mycket tillbaka!

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare, för mig, är en person som kombinerar enkelhet och skarphet – och löser kundernas utmaningar på ett sätt som är hållbart och långsiktigt.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag uppskattar familjekänslan och att vi har nära till viktiga beslut. Den lokala förankringen gör att vi har mandat att bestämma vad som är bäst lokalt och vilka möjligheter som vi ska satsa på för att ge våra anställlda en bra mix av stabilitet och utmaning.

KONTAKT
  • Patrik Nilsson
    Patrik Nilsson
    Teamchef, Malmö/Helsingborg
    070-236 04 79

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.