Håkan Ekström
OM OSS
JOBB

"Viktigast för mig är att känna stolthet över min arbetsplats"

Håkan har gjort tjugo år inom koncernen utan utflykter och idag är han en del av ledningsgruppen i Luleå. Här får du chansen att lära känna honom litegrann och få en inblick i hans syn på ledarskap.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerad, lyhörd och delegerande

Berätta lite om din bakgrund
Jag tog examen i systemvetenskap 1999 och blev anställd på Cap Gemini Ernst & Young samma år, som vi hette då. Jag var delaktig som konsult och resurs i stor outsourcing-affär med ABB där vi tog över ansvar för utveckling och underhåll av delar av ABBs controller-familj. Jag blev tidigt ansvarig för ”ABB-labbet” vilket inkluderade konfiguration och uppsättning av utvecklings- och testapplikationer. Sedan blev jag anställd på Sogeti vid uppstarten i Sverige 2003 och var fortsatt involverad i samarbetsavtalet med ABB. Kopplingen till ABB och deras operatörsplattform 800xA har sedan dess varit en del av min arbetsdag. Jag ansvarar idag för ProcessIT-affären på Sogeti Luleå där vi förutom ABB nu även har nära samarbete med många stora gruv-, stål- och pappersindustrier, både nationellt och internationellt. Idag har jag en uppdelad roll på Sogeti där konsult-, sälj-, och ledningsroll ingår.

Här kan du läsa mer om ledningsgruppen i Luleå

Varför har du valt ledarrollen?
Ibland väljer man inte, roller ges och föreslås baserat på engagemang och driv. Jag är tacksam över den möjlighet som anförtrotts mig. Viktigast för mig är dock att jag kan känna stolthet för våra lokala affärer och Sogeti som företag.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Då jag är engagerad person som vill göra skillnad uppskattar jag insikt i vår totala affär, både på lokal och nationell nivå. Det känns bra att få information och känna till våra styrkor och teknikerbjudanden. Att dessutom få möjlighet att vara delaktig i det strategiska arbetet relaterat till affärer och experter på lokal och regional nivå känns stimulerande för mig.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag har gjort 20 år inom koncernen utan utflykter. Sogeti är för mig den starkaste arbetsgivaren som finns i vår region och har så varit genom alla år. Internationella muskler, ett enormt strukturkapital men med en lokal förankring i affär och strategi. Förutom Sogeti som företag så är det såklart mina underbara kollegor och våra kunder som skänker mig glädje och kraft varje ny arbetsdag.

Hur är en typisk sogetiare?
För mig är den typiske sogetiaren drivande, nyfiken, lojal och kundfokuserad.

 

KONTAKT
  • Håkan Ekström
    Håkan Ekström
    Senior Account Manager, Luleå
    070-581 61 74