Johan Tegman
OM OSS
LEDARSKAP

"Jag älskar att coacha"

Johan Tegman, teamchef på Sogeti i Umeå, har en bakgrund som utvecklare och gillar att skapa förutsättningar för medarbetarna att göra ett riktigt bra jobb.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Glädje, förtroende och ärlighet.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag har jobbat på Sogeti sedan 2008. Genom åren har jag varit utvecklare inom olika områden, serviceledare och nu senast teamchef. Min grundutbildning som datavetare har skapat ett bra fundament att förstå tekniken, och mitt tidigare arbete i mindre firma samt offentligt anställd har gett mig god förståelse för verksamheter och olika drivkrafter som vi som konsultbolag kan möta hos våra kunder. Att söka lösningar på problem, gärna med teknik, har alltid varit en stark drivkraft hos mig, och grunden för att hitta lösningar är att förstå problemen på djupet.

Varför har du valt ledarrollen?
Under mina år som konsult har jag tyckt att det verkat otroligt roligt att jobba i ledningsgruppen; att vara med där det händer, att få vara med och påverka i komplexa skeenden, samt att driva en verksamhet framåt. Så när tillfälle gavs så tog jag mod till mig och sökte en ledarroll. Och det gick bra! 😊

Vad är det bästa med att vara ledare?
Jag tycker om att coacha och skapa förutsättningar för mina kollegor att göra ett bra jobb. Som ledare ingår detta som en huvuduppgift.

Hur är en typisk sogetiare?
Lösningsfokuserad, skarp och ödmjuk.

Varför jobbar du på Sogeti?
Därför att jag trivs med företagskulturen och kollegorna.

KONTAKT
  • Johan Tegman
    Johan Tegman
    Teamchef, Umeå
    076-803 06 60

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.