Alexander Gissy
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens bästa konsultteam. Idag."

Alexander är en av våra teamchefen som återvände till Sogeti för den positiva energins skull. Här jobbar han med att stärka individen och bygga sammansvetsade team. Själv beskriver han sig som en riktig glädjespridare och som en panter. Låter inte det spännande? Lär känna Alexander mer här, han kanske är din framtida ledare?

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?  
Entusiastisk, driven och engagerad. 😊

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är en glad göteborgare som kom till Jönköping för en massa år sedan, för att studera och idrotta (volleyboll) på högsta nivå. Planen var att stanna i tre år och sedan flytta hem till Göteborg igen. Nu har det gått över 25 år, så det där med planer blir inte alltid riktigt som man trott... 😉 I mitt arbetsliv har den röda tråden varit att jag hela tiden rört mig i gränslandet mellan kommunikation och IT, i roller som till exempel strategisk kommunikatör, digital strateg, projektledare och Digital Communications Manager. På Sogeti har jag varit två gånger, som projektledare 2015-2017 och sedan 2021 som teamchef för ett helt underbart gäng konsulter.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerad, lyhörd och varm.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag är en utpräglad teamspelare, som älskar att se att ett lag presterar snarare än att titta på individuella prestationer. Men för att vi ska bli bättre som lag, behöver vi ständigt utveckla varje individ för att den ska bli den absolut bästa versionen av sig själv. Det betyder att jag i ledarrollen vill bygga varje individ, med syfte att skapa världens mest välfungerande team. Jag älskar också människor. Att få jobba med människor varje dag är det absolut bästa jag vet.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
I samtalet mellan ledare och medarbetare brinner jag för att formulera ett gemensamt mål, bryta ner det i aktiviteter och planer och sedan jobba engagerat mot målet. Jag ger allt för att varje medarbetare ska bli sin bästa version av sig själv och jobba i sitt drömuppdrag, men är samtidigt otroligt mån om att se varje person utifrån deras individuella förutsättningar. Jag ger järnet för varje person, och förväntar mig samma engagemang tillbaka. 😊

När du får positiv feedback från dina medarbetare vad lyfter man fram då?
Det jag oftast får höra är att det uppskattas att jag är lyhörd för varje persons behov och engagerar mig för var och en i teamet. Min roll är att ha konsulten i fokus, och det vill jag verkligen ska märkas. Sedan brukar jag få höra att jag bidrar med gott humör och god stämning på kontoret också. Det är ju väldigt skoj att höra!

Varför jobbar du på Sogeti?
Som jag nämnt innan, jag har varit på Sogeti två gånger. Jag kom tillbaka av en stor anledning: den otroligt positiva energin som finns hos oss på Sogeti, både lokalt med också nationellt. Att få jobba med så många engagerade, positiva och glada människor både internt och externt är en ynnest, och gör Sogeti till det självklara valet för mig. En annan sak som Sogeti är väldigt bra på, är att ge varje individ möjligheten att växa. Visar du framfötterna kan du verkligen få chansen att göra det du drömmer om. Det är verkligen bara fantasin som sätter stopp!

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare har två huvudsakliga drag: kompetens och konsultmässighet. Kompetens är självklart; det handlar om att kunna saker och ha ett driv att lära sig nya saker, en nyfikenhet kring tekniker, plattformar, processer och certifieringar. Konsultmässighet är för mig en blandning av att kunna vara lyhörd för kunders behov å ena sidan, och att kunna ”peka med hela handen” – vara tydlig med vägval och beslut när kunden behöver det. Vi är ofta specialister och experter ute hos våra kunder, och förväntas ha förmågan att driva när så behövs. Vårt mål är alltid att skapa värde för kunden, det är det vi går igång på. Och så är en äkta sogetiare förstås en otroligt positiv och energigivande person, det är därför vi har så kul på jobbet här hos oss!

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför? 
Haha, klurig fråga. Jag vill ju gärna se mig som graciös, snabb och smidig, så får man säga panter? Fast det är ju inte så att jag vill äta upp nån direkt... 😉

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • alexander
    Alexander Gissy
    Teamchef, Jönköping
    073-154 99 60