Rebecca Källgård
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens utvecklande arbetsplats. Idag."

Rebecca är en av våra teamchefer i Jönköping. Här jobbar hon helhjärtat med att lyfta fram individernas styrkor i teamen. Själv beskriver hon sig som coachande och empatisk. Lär känna Rebecca mer här, hon kanske är din framtida ledare?

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är född och uppvuxen i Jönköping, har hängt alldeles för många timmar i en bowlinghall och började sedan plugga media- och kommunikationsvetenskap. Tanken var att börja jobba med reklam men efter att ha träffat han som senare blev min man, som själv jobbade som utvecklare/designer, insåg jag snabbt att webb var riktigt spännande. Jag började jobba som webbredaktör för en e-handel inom b2c och blev senare webbstrateg på ett b2b-företag. Under min andra föräldraledighet fick jag upp ögonen för Sogeti och tyckte att det verkade som ett väldigt bra företag att jobba på, ett ställe att utvecklas på. 10 oktober 2019 började jag på Sogeti som förvaltningsledare/serviceledare och i januari 2022 blev jag teamchef. Jag har haft riktigt kul på jobbet sedan dag ett!

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Coachande, empatiskt och direkt.

Varför har du valt ledarrollen?
Att ta ledande roller har alltid varit rätt naturligt för mig oavsett om det gällde att leda pass på Friskis & Svettis eller vara ordförande i ett utskott på högskolan. Jag brinner för det jag jobbar med och vill då göra det helhjärtat. I ledarrollen får jag bra förutsättningar att satsa, engagera och påverka tillsammans med ett grymt team! På Sogeti innebär det bland annat att jag får hjälpa medarbetare i sin resa att nå sin fulla potential och att skapa en riktigt bra arbetsplats att trivas på.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
Det jag alltid trycker på är ärlighet och öppenhet. Jag kommer vara ärlig gentemot dig som medarbetare men jag vill också ha din input, åsikt och feedback. Jag vill höra om det är något som känns superbra så att vi kan fira det! Men också om det är något som skaver så att vi kan försöka lösa situationen. Sen tycker jag att det är viktigt att vara ödmjuk. Som din ledare är jag ödmjuk inför att du är 110 gånger bättre på din profession än vad jag är. Det är många som jag aldrig kommer kunna hjälpa med att ta fram exakt hur ett problem ska lösas men jag kan hjälpa dig med att hitta vägar till en lösning exempelvis genom att peka mot rätt människor, utbildningar eller genom att vara en "rubber duck" om du behöver.

När du får positiv feedback från dina medarbetare vad lyfter man fram då?
Att jag är tydlig, varm, uthållig och tillgänglig.

Varför jobbar du på Sogeti?
På Sogeti satsar vi på våra medarbetare. Om du vet vart du vill och säger det kommer det faktiskt att jobbas för att du ska nå dit, det är rätt häftigt!

Hur är en typisk sogetiare?
En typsik sogetiare är jordnära, proffsig, schysst mot sin omgivning och alltid väldigt mån om sina kunder och skapar stort värde för dem.

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför? 
Oj! Jag fick ta mina barns hjälp till detta. Jag skulle vara en uggla som är bra på att lyssna och flyger snabbt. 😊

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Rebecca Källgård
    Rebecca Källgård
    Teamchef
    073-804 48 68

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.