Nina Dyrvall Pettersson
OM OSS
JOBB

"Jag tycker om att få saker att hända"

Nina, regionchef i Helsingborg och Malmö, trivs som bäst i gränslandet mellan sälj, leverans och teknik. Hon älskar momentum och när grupper blir autonoma. Här berättar hon mer om sitt ledarskap.

Vilka tre ord beskriver dig bäst som person? 
Jag skulle säga glad, driven och omtänksam. 

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är datalog och matematiker i grunden – och har även en gymnasielärarutbildning i bagaget. Jag har jobbat mestadels som projektledare och som linjechef, och på senare år som verksamhetsansvarig. Jag har 23 år i IT-branschen, både på produktbolag och inom konsultorganisationer.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Kommunikation, transparens och engagemang. 

Varför har du valt ledarrollen? 
Jag tycker om att få saker att hända. Jag gillar att omsätta mitt driv till engagemang, och att få en grupp att jobba mot ett gemensamt mål.
Det är häftigt när man uppnår momentum och när gruppen blir autonom. 

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
Kommunikation och förståelse. Om man förstår människors drivkrafter och vad som är viktigt för individen, så ökar sannolikheten för att man som ledare tar rätt beslut. Men också att man kan förklara för medarbetaren varför saker och ting är på ett visst sätt. Om medarbetaren förstår bakgrunden till besluten, så ökar acceptansen och förtroendet. Cirkeln sluts så att säga. 

När du får positiv feedback från dina medarbetare vad brukar man lyfta fram då? 
Att jag lyssnar på mina medarbetare. Och att jag är tydlig i min kommunikation. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag är en så kallad återvändare och har alltid förknippat Sogeti med kunskap, kvalitet och stabilitet. Här finns dessutom så många kunniga och härliga kollegor och jag tycker om företagets DNA och Become your best-ansats.

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför? 😊
Oj! Jag har blivit kallad för terrier på jobbet en gång. När jag var ung projektledare, och ville få cheferna att fatta att de skulle prioritera just mitt projekt. Och jag gillar ju hundar 😁 Så jag kör på en foxterrier. 

KONTAKT
  • Nina Pettersson
    Nina Pettersson
    Regionchef, Sogeti
    073-058 57 51

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Nyfiken på våra förmåner?