Anders Nordholm
OM OSS
LEDARSKAP

”Sogeti är hemma för mig”

Anders Nordholm har varit med länge på Sogeti och älskar att coacha och leda andra.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagemang, coachande och målfokuserat (ibland för mycket).

Berätta lite om din bakgrund
Uppvuxen i Kramfors och Örnsköldsvik. Jag utbildade mig till matematiker vid Umeå universitet och började jobba på Digital Equipment 1982 eftersom jag under matte studierna fann en ny bästa vän – datorn! Sedan har jag nog arbetat med det mesta inom IT, med allt från teknisk programmering till varit chef för management konsulter. Från 82-90 arbetade jag i Stockholm och flyttade till Sundsvall -90 i och  med att min dåvarande arbetsgivare (jag var en av flera delägare) blev uppköpt av Cap Gemini. Sedan 1990 maj har jag varit anställd på Cap Gemini och senare Sogeti förutom ett år då jag provade ett annat konsultföretag i Stockholm.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag vill använda min erfarenhet till att coacha och leda andra samt skapa goda förutsättningar i mina projekt/program åtagande för att kunna leverera enligt OTACE (ett bra ledord att hålla sig till om man är konsult)

Vad är det bästa med att vara ledare på Sogeti?
Att man får jobba med så många olika individer med framförallt glädjen som infinner sig när vi tillsammans har uppnått målen. 

Varför jobbar du på Sogeti?
För att jag alltid har haft roligt och fått möjlighet till en bra personlig utveckling bl.a. genom alla olika typer av ansvar jag fått. 

KONTAKT PERSON
  • Anders Nordholm
    Anders Nordholm
    Affärsutvecklare, Sundsvall
    070-557 65 21
FAKTARUTA

Namn: Anders Nordholm

Titel: Affärsutvecklare, Sundsvall

Född: 1958

Familj: Gift med Maria och vi har två vuxna söner

Fritidsintressen: Stugan i Öviks skärgård, handboll (åker på EM/VM i princip varje år), vin och mat , Frankrike och Italien samt friluftsliv (fiskar gärna och plockar bär och svamp)

Jobba i Sundsvall