OM OSS
LEDARSKAP

”Jag gillar dynamiken i att samla olika människor i en kontext”

Johan är en av våra ledare i Stockholm som i grunden är historiker. Hans lockelse till IT-branschen ledde in honom på en väg som tagit honom till flera uppdrag utomlands. För honom är ledarrollen en fortsättning på det konsultliv han älskat och hur han applicerar det på sitt ledarskap kan du läsa mer om här.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Inkluderande, rättvist och enkelt.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har genom åren tillägnat mig ett bredare perspektiv via bland annat universitetsstudier i Frankrike, en italiensk fru och åtskilliga internationella anställningar och uppdrag utomlands. I grunden är jag historiker, men blev tidigt lockad till IT-branschen och verksamhetsutveckling kopplat till teknik i olika former – framför allt i informationshanteringsfrågor. Efter 25 år i konsultbranschen, bland annat på både Capgemini och Altran, så det känns som nu som att ha kommit hem igen.

Varför har du valt ledarrollen?
Till en början valde nog ledarrollen mig, det blev helt enkelt en naturlig utveckling och fortsättning på det konsultliv jag själv älskat i alla år och sedermera en egen önskan om att få ta upp stafettpinnen efter alla goda ledare jag själv haft genom åren. Jag vet hur viktigt det är med ett inspirerande och stöttande ledarskap för att kunna blomma som konsult. För mig har det därför främst handlat om att få möjlighet att fortsätta utveckla verksamhet och människor i en lika stimulerande miljö som jag för det mesta själv fått arbeta i, att ta min egen erfarenhet som konsult och mina tankar kring gott (och för all del ibland mindre gott) ledarskap och förhoppningsvis få mina medarbetare att känna energi, glädje och utveckling via det ledarskap jag själv allt önskat.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Jag har själv alltid älskat gruppen, dynamiken i att samla olika människor i en kontext, att utvecklas ihop. Den känslan vill jag förmedla i mitt ledarskap, att samla individer till en fungerande enhet. Men i lika hög grad handlar det om att kunna se individens behov, och att på ett enkelt och prestigelöst sätt finna mixen av utmaning och trygghet.

Varför jobbar du på Sogeti?
Av väldigt många anledningar. Det som för mig blir så tydligt när man kommer in genom dörrarna är familjekänslan, den starka och genuina viljan till samarbete och gemensam framgång. Jag gillar också vår ambition och strävan mot lokal förankring, att ligga nära både kund och anställda.

Hur är en typisk sogetiare?
En sogetiare är på samma gång en skarp, en öppen, en nyfiken och en chosefri teamspelare med starkt fokus på kundnytta i kombination med genuin omtanke till sina kollegor.

KONTAKT
  • Johan Florén
    Johan Florén
    Teamchef, Stockholm
    073-384 02 86
Ledningsgrupp Stockholm
Sökes: Nya medarbetare