Johan Lasson
OM OSS
LEDARSKAP

"Jag skapar morgondagens kundfokuserade och skickliga test-team. Idag."

Johan är en av våra ledare i Stockholm. Han får ofta höra att det är kul att jobba med honom och att han verkligen brinner för sitt kompetensområde som är Q&ET (Quality Engineering and Testing). Här får du möjligheten att lära känna Johan lite mer och får veta varför han ser sig som en kameleont.

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?
Omtänksam, lagspelare, nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund!
Ja du, jag har jobbat på Sogeti sedan november 2021. Men det känns som att jag varit här längre än så 😊 Efter min civilingenjörsutbildning på LTH (Lunds Tekniska Högskola) började jag som trainee på Capgemini år 2008 och jag fick en riktigt flygande och rolig start. Tillsammans med andra traineer skickades jag till Mumbai i Indien i två månader för att vidareutbildas inom mjukvaruutveckling. Efter fyra bra år på Capgemini fortsatte jag inom test- och kvalitetsspåret på ett mindre, härligt och snabbt växande konsultbolag i Stockholm. De senaste åren, innan jag började på Sogeti, var jag anställd i ett stort Telecom-bolag, initialt som testledare och sedan som linjechef. Som återvändare till Capgemini-gruppen var det viktigt för mig att komma till just Sogeti med tanke på företags position inom test och kvalitet.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Inkluderande, tillit, målorienterad. 

Varför har du valt ledarrollen?
För flera år sedan fick jag hastigt frågan om att bli tillförordnad ledare för ett team i en linjeorganisation där jag själv jobbade, med kort betänketid och med ett stort mått av osäkerhet tog jag beslutet att ta mig an rollen. Ett beslut jag aldrig ångrat. Sedan dess har jag haft flera olika teamledarroller och jag drivs verkligen att få jobba med andra och tillsammans utvecklas mot ett större mål. Det är väldigt givande att se andra lyckas och se dem ta nästa steg i deras karriär.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?Anpassad kommunikation och förmågan att lyssna. Relationen mellan medarbetare och ledare är ofta väldigt individuell, den ena relationen är inte den andra lik. Det ställer krav på ledaren, men även på medarbetaren, som båda måste kommunicera och vara tydliga med sina mål och behov.

När du får positiv feedback från dina medarbetare vad lyfter man fram då?
Att det är kul att jobba med mig och att jag brinner för ”mitt” kompetensområde inom Q&ET (Quality Engineering and Testing).

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti har det mesta! Först och främst en bra grundprodukt som i mångt och mycket består av väldigt kompetenta kollegor. För mig som arbetar med test och kvalitet är Sogeti globalt sett det främsta bolaget inom QE&T med väldigt mycket "know-how" och med resurserna att driva innovation för att bli ännu bättre. Sogeti har dessutom en sund syn på balansen mellan arbete och fritid, och det är med en varm och familjär känsla jag åker till på jobbet varje dag.

Hur är en typisk sogetiare?
Duktig inom sitt expertisområde. Öppen för ständigt lärande. Vågar tänka nytt. Drivs av enkelhet.
 

Har du hittat ditt personliga X att lägga till vår visionsformel? (Jag skapar X. Idag.)
Jag skapar morgondagens kundfokuserade och skickliga test-team. Idag. 

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför?
😊 Kameleont. Ett djur som kan anpassa sin färg efter omgivningen. Från grekiskan betyder det  ”litet lejon på marken”. Jag får ibland höra att jag kan anpassa mig efter nya förutsättningar samtidigt som jag ständigt tänker på flocken där alla ska ha det bra och ständigt är på jakt efter nästa byte (tänk konsult eller uppdrag).

Sökes: Nya medarbetare
Ledningsgrupp Stockholm
KONTAKT
  • Johan Lasson
    Johan Lasson
    Enhetschef, Stockholm
    073-023 77 02