Karolina Lunning
OM OSS
JOBB

"Mitt mål har alltid varit att hitta rätt kompetens och få till en bra gruppdynamik"

Karolina är team manager för vårt Engagement Management team i Stockholm och för henne kom det naturligt att kliva in i en ledande roll eftersom hon älskar att utveckla verksamhet och människor. Här kan du läsa mer om henne, hur hon lyckats skapa ett jämställt team och varför det är viktigt för henne.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerande, inkluderande och omtänktsamt.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är en Stockholmstjej som är Marknadsekonom i grunden. Jag har tillbringat de senaste dryga 25 åren inom Telekom och It branshen inom olika roller inom HR, management, projektledning, rekrytering och sälj.

Varför har du valt ledarrollen?
För mig var det en naturligt utveckling. Jag trivs med att arbeta i en ledande roll och utveckla verksamhet och inte minst människor. Att genom engagemang och initiativkraft bidra till kollegornas och företagets framgång.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Ingen dag är den andra lik. Att få se teammedlemmarna utvecklas och växa är det allra bästa.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är omtänktsam, engagerad, har lätt till skratt och gillar att bidra och hjälpa varandra i det dagliga arbetet.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag lockades av det öppna klimatet och man på riktigt respekterar varandra oavsett kön eller etnicitet. Du får också möjlighet att utvecklas, både i kunskap och i erfarenhet.

Du har 42% kvinnor i ditt team, hur har du lyckats med det?
Mitt mål har alltid varit att hitta rätt kompetens och få till en bra gruppdynamik. Kön eller etnecitet har aldrig varit relevant, vilket jag alltid påtalar i mina möten med kandidater.
Jag tror att det är attraktivt att tillhöra en grupp som har en stor andel kvinnor, och även en grupp som består av ett stort åldersspann; från 23 till 66 år.
Att jag själv är kvinna och har arbetat i dessa roller kan säkerligen också bidragit.

Vi vet att det var en avsiktlig ansats, varför?
Jag vet av erfarenhet att en mix av kön och etnecitet oftast blir en lyckad grupp, så för mig var och är det självklart.

Vad är fördelarna med det?
Fördelarna är bl.a att det blir en mycket bra stämning i gruppen, en bra dynamik, och som sagt, det blir lättare att attrahera fler kvinnor och även män som också uppskattar en jämnare könsfördelning.

KONTAKT
  • Karolina Lunning
    Karolina Lunning
    Team Manager Engagement Management, Stockholm
    072-454 77 42
Sökes: Nya medarbetare
Ledningsgrupp Stockholm