Leo Ozolins-Carlson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar innovativa lösningar för en hållbar framtid. Idag."

Leo arbetar som Software Engineer på vårt kontor i Stockholm och han engageras av att få utvecklas som utvecklare genom att lösa tuffa utmaningar. Förutom det ägnar han sig gärna åt matlagning och olika gör-det-själv-projekt. Här får du chansen att lära känna Leo lite mer.

Beskriv dig själv med tre ord:
Kreativ, nyfiken och problemlösare.

Berätta lite om din bakgrund:
Efter att ha arbetat några år efter gymnasiet, väckte min nyfikenhet behovet att utforska nya horisonter bortom den skånska västkusten. Jag hade en klar ambition om att fortsätta studera till civilingenjör inom datateknik, även om jag initialt var osäker på var. Valet föll på Luleå, så flyttlasset gick 140 mil norrut för att inleda mina akademiska studier vid Luleå tekniska universitet. Där avlade jag min civilingenjörsexamen i datateknik med inriktning mot informations- och kommunikationsteknik. Under studietiden engagerade jag mig i sektionsstyrelsen som ledamot och ordförande i ett av utskotten, deltog i ideellt arbete på studentkårens restaurang och nattklubb, samt arbetade som bartender på en pub i centrala Luleå. Dessa engagemang lärde mig vikten av att arbeta med människor och att snabbt kunna lösa problem i skiftande situationer.

Min karriär på Sogeti:
Hösten 2023 började jag på Sogetis Careerbooster-program, specialiserat på Cloud-utveckling, baserat i Stockholm. Som nyutexaminerad utvecklare med begränsad erfarenhet fann jag detta vara en idealisk introduktion till konsultvärlden. Programmet utrustade mig med de nödvändiga kunskaperna och självförtroendet för att ta mig an min första konsultroll med lätthet.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det som engagerar mig mest är möjligheten att kontinuerligt utvecklas som utvecklare och att använda mina kompetenser och kunskaper för att i samarbete med kollegor utarbeta effektiva lösningar på de utmaningar och önskemål våra kunder står inför.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag delar med mig av min expertis genom nära samarbete och öppen dialog med mina kollegor, vilket underlättar ett naturligt kunskapsutbyte. Eftersom jag fortfarande är i början av min karriär på Sogeti, ser jag fram emot att hitta min unika plattform för att bidra till andras framtida utveckling.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet för mig innebär att jag befinner mig på kontoret, genomför en framgångsrik presentation av ett aktuellt projekt, och sedan njuter av en god lunch tillsammans med mina fantastiska kollegor. Det är alltid ett plus om det är torsdag och det serveras fika i det sociala området på kontoret.

Hur är en typisk sogetiare?
Någon som är kunskapssökande, ifrågasättande och öppen.

Varför jobbar du på Sogeti?
På Sogeti lockas jag av en ständig strävan efter innovation och teknologi, kombinerat med en stark satsning på personlig och professionell utveckling. Företagskulturen präglas av öppenhet, respekt och samarbete, vilket skapar en dynamisk arbetsmiljö där kvalitet alltid står i fokus. Mångfalden av projekt ger mig unika utmaningar och möjligheter att växa, vilket gör varje dag både berikande och belönande.

Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Leo Ozolins-Carlson
    Leo Ozolins-Carlson
    Mjukvaruingenjör, Stockholm
    076-539 35 53

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn:  Leo Ozolins-Carlson
Titel: Software Engineer
Född: 1990
Bor: Stockholm
Familj: Sambon Emilia
Fritidsintressen: Matlagning, grafisk formgivning, DIY-projekt och musik.