Linnéa Borg
OM OSS
JOBB

"Jag designar framtidens användarresor. Idag"

Linnea jobbar som UX/UI-designer hos oss i Göteborg samtidigt som hon bor i Halmstad. Hon brinner för att se teknikens utveckling och mänsklig utveckling samspela. Det absolut bästa hon vet är när hon får skapa lösningar till dem som ofta blir bortglömda och när hon får läsa en riktigt bra restaurangmeny, Lär känna Linnea mer här.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Nyfiken, reflekterande och transparent.

Berätta lite om din bakgrund: 
Jag har jobbat som UX-designer sedan 2019 och har sedan dess fått testa på många olika branscher. Jag har även jobbat en del som projektledare. Under mina år har jag jobbat mycket inom golfbranschen (trots att jag inte älskar golf och är riktigt dålig på det) men också mycket med e-handel, industrier och olika kommuner. Jag älskar mitt jobb för att jag får jobba med både människor och teknik. Det är både spännande och givande att få se teknikens utveckling och mänsklig utveckling samspela.

Min karriär på Sogeti:
Min resa på Sogeti började i maj 2022 i Göteborg. Jag fick höra från vänner och bekanta om företaget och valde att skicka in en spontanansökan. Trettio minuter senare plingade det till i telefonen med en fråga om jag ville ha en första intervju och nu är jag här!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag har insett att det jag brinner mest för är att göra tillgängliga och hållbara tjänster. Jag vill finnas där för den vanliga människan. Jag vill finnas där för dem som man ofta glömmer!

Hur delar du med dig av din expertis?
Att dela sin expertis gör man i princip dagligen när man jobbar i ett team med olika roller tycker jag, genom att prata om sina olika perspektiv och lösningar när man står inför beslut eller problem. Då blir man klokare och mer erfarna ihop! Men jag delar också min expertis i olika forum som vi på Sogeti skapat. Exempelvis i vårt lokala UX-meet up.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är när man i teamet har ett bra kreativt flow. När man tillsammans har haft bra diskussioner och skrattat mycket. Det bästa med den typen av dagar är att man blir så inspirerad och peppad på att fortsätta jobba mot teamets gemensamma mål. För mig spelar det ingen roll om det är på distans eller fysiskt, det känns lika bra i kroppen oavsett. Ett annat exempel på bra dag på jobbet är när man kommer ut ur en kreativ torka. Det händer ofta mig som designer att inspirationen och idéerna tar slut. Men den känslan när man kommer på den där idén eller lösningen och allt faller på plats är otrolig. 

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är lyhörd, professionell och ödmjuk! Jag vill även påstå att vi finns där för varandra. Behöver man hjälp, inspiration eller en fika-kompis så kan man slänga ut en fråga och få respons oavsett vart i Sverige man befinner sig.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att företaget uppmanar och är öppna för förändring, både förändringar inom organisationen, men också för den anställda. Vill man utveckla sig själv, eller kanske ändra bana eller fokus, så är det något som uppmuntras.

KONTAKT
  • Linnéa Borg
    Linnéa Borg
    UX/UI-designer, Göteborg
    076-100 97 48

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Linnéa Borg
Titel:
UX/UI-designer, Göteborg
Född: 1996
Bor: Halmstad
Familj: Min man Johan
Fritidsintressen: Älskar mat och dryck, framförallt vin. Älskar att gå ut och äta men även att laga mat. En favorithobby är att läsa restaurangmenyer. Älskar också Marvel-filmer och Star Wars!

Sogeti på topplistan igen