Linus Eriksson
OM OSS
JOBB

”Problemlösning och kundkontakt är det bästa jag vet”

Efter några år i Stockholm har Linus Eriksson flyttat hem igen och jobbar med webblösningar på Sogeti i Umeå där han trivs som fisken i vattnet.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, glad och ansvarstagande.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Umeå men flyttade till Norge och sedan vidare till Stockholm efter jag avslutat mina studier. Jag arbetade där i ett antal år med sälj och ledarskap innan jag bestämde mig för att byta bana och vidareutbilda mig. Då jag alltid haft ett stort teknikintresse valde jag att läsa systemvetenskapliga programmet vid Umeå Universitet. Efter jag avslutat mina studier började jag på ett traineeprogram hos ett konsultföretag i Stockholm. Men efter avslutat program valde jag att flytta hem till Umeå och började då arbeta på Sogeti!

Min karriär på Sogeti:
När jag började på Sogeti arbetade jag först i några små förvaltningar, främst som EPiServer- och frontend-utvecklare. Jag började sedan jobba i förvaltningen hos en skoglig kund, och där är jag kvar än idag! Förvaltningen berör hela spektrat, från SQL upp till GUIt. Någonting jag tycker är väldigt roligt, då jag får följa hela flödet från databasen ända upp till GUI:t! Det är även roligt att få arbeta med flera tekniker såsom C#, Javascript och SQL!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det jag finner roligast inom mitt område är problemlösningen och kundkontakten. Jag är även driver för KO-Webb i Umeå vilket jag tycker är väldigt roligt. Det är kul att hålla sig uppdaterad vad gäller nya tekniker och att få rådda ihop (förhoppningsvis) intressanta föreläsningar.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag börjar dagen med att kolla mailen för att sedan gå på morgonfika och dricka lite för många koppar kaffe. Efter fikat är det inte sällan möte med kund. Efter eventuellt möte börjar jag gå igenom TFSen och övergår sedan till att arbeta med ärenden. Under dagen blir det sedan vanligtvis några samtal med kund och en hel del utvecklande. Ingen dag är den andra lik då förvaltningen inbegriper så många olika tekniker och språk, vilket jag tycker är väldigt kul! Då vi har turen att ha ett gym på bottenplan av kontorsbyggnaden brukar jag även gå ned och träna med några kollegor under lunchen.

Varför jobbar du på Sogeti?
En stor anledning till att jag jobbar på Sogeti är mina kollegor. Det är en kanonstämning på kontoret och man går som oftast hem med ett leende på läpparna! Någonting annat som är positivt med Sogeti är företagets storlek och den chans man har att utvecklas och bredda sig. Kontoret myllrar av kompetens och är det någonting man behöver hjälp med är det bara att fråga, med andra ord ett utmärkt tillfälle att utvecklas och lära sig nya saker!

KONTAKT
  • Linus Eriksson
    Linus Eriksson
    Webbutvecklare,Umeå
    073-097 39 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Linus Eriksson

Titel: Webbutvecklare

Född: 1989

Bor: Umeå

Familj: Sambon Susanna

Fritidsintressen: Fiske, vandring och skidåkning både utför och på platten