TMap
LÖSNING
QUALITY ENGINEERING & TESTING

TMap®

I hjärtat av våra testlösningar finns TMap®, vår internationellt erkända och välanvända metodik för affärsdriven och riskbaserad mjukvarutestning. Metodiken fokuserar främst på kvalitet, tid och kostnad, tvärs över hela livscykeln för lösningar och applikationer.

En interaktiv modell

TMap® är till sin design en flexibel metodik som innefattar en heltäckande och konsekvent ansats till hur man bedriver, utför och kvalitetssäkrar test inom IT-projekt och större IT-program. Det är en metod som är anpassad till organisationer av alla typer och storlekar. Den passar alla testsituationer i de flesta utvecklingsmiljöer, exempelvis nyutveckling, underhåll, vattenfalls/iterativ/agil utveckling och specialanpassad mjukvara eller standardlösningar.

Genom att implementera ett tydligt och strukturerat ramverk för hela testprocessen kan du hitta fel tidigare, minska tidsåtgång med minst 30% och sänka kostnader. Vår integrerade ansats sträcker sig över hela livscykel för att säkerställa att testtjänsterna är optimerade, att verksamhetens förväntningar möts och att kunskap delas.

Med över 30 års erfarenhet och metodutveckling i bagaget lanserades TMap® Next år 2006. Ytterligare en vidareutveckling lanserades under hösten 2014 i form av TMap® HD (TMap Human Driven).

Våra TMap-tjänster

Våra TMap-relaterade tjänster innefattar:

 • Införande av best practice- och riskbaserad samt affärsdriven test
 • Test av end-to-end-lösningar: specifisering och testutförande
 • Test av viktiga delar av leveranscykeln såsom integration samt system- och acceptanstest
 • Test av specialistaspekter av lösningsproduktion, särskilt automation, laddningtider, prestanda, säkerhet, inbyggda system
 • Integration med requirements lifecycle management

Stora fördelar

De främsta fördelarna med att använda TMap är:

 • En strukturerad men samtidigt flexibel testprocess säkerställer ett konsekvent fokus på meningsfulla och viktiga kundspecifika resultat och en djupare förståelse för de risker som kan undvikas
 • Att hitta fel tidigare förbättrar hela utvecklingscykel och de övergripande kvalitetsmålen kan nås
 • En kortare testperiod under hela utvecklingscykeln hjälper verksamheten att hålla eller till och med överträffa tidsplanen och reducera kostnader
 • En repetitiv och pålitlig testprocess innebär konkret att tid sparas även i nästa, och nästa och nästa projekt
 • Att vara konsekvent, att standardisera och överföra kunskap innebär ett gemensamt språk för alla inblandade - för verksamheten, IT och leverantörspartners - vilket hjälper dig att sprida testkunskapen i din verksamhete

Våra kunder representerar alla sektorer, särskilt bank och finans, offentlig sektor, telekom, tillverkning, flyg och bilindustrin.

En egen webbsajt

Om du är en användare av TMap®, passa på att besöka vår TMAP-specifika sajt som idag fungerar som en community och där du kan hitta all information du behöver för att testa strukturerat. Exempelvis kan du här ladda ner allt från whitepapers till praktiska dokument såsom checklistor och visionsdokument, och förstås alltid få allra senaste nytt kring vår metodik.

KONTAKTPERSON
 • Magnus Loveman
  Magnus Loveman
  Quality Engineering & Testing Lead, Sverige
  070-207 33 60

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.