NYHETER
GENDER BALANCE

Ny omgång av mentorskapsinitiativet Match and Go startar 1 september

IT-nätverket #addher, tillsammans med föreningen DataTjej, fortsätter sitt gemensamma mentorskapsinitiativ – Match and Go – och drar igång en nionde omgång i höst. Anmälningsperioden för den som vill få en mentor, eller vara mentor, är nu öppen fram till och med den 24 augusti.

#addher, ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats av IT-företaget Sogeti, och som sedan 2019 drivs tillsammans med systerföretaget Capgemini, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. Hösten 2018 teamade man upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkandet mellan icke-binära & kvinnor och näringslivet. Tillsammans lade de båda nätverken till mentorskap på sina aktivitetslistor för att bidra till gender balance i IT-branschen och stötta Sveriges IT-kvinnor och icke-binära att ta plats och ha framgångsrika karriärer. Resultatet blev mentorskapsinitiativet Match and Go som bedrivs på de 17 orter där #addher är verksamt. Den 1 september 2022 startar man upp den nionde omgången av Match and Go. Deltagarna matchas i mesta möjliga mån på hemorten alternativt på någon av de andra orterna.

Therese_120x120.jpg– Match and Go är det perfekta sättet att starta hösten på! Att få stöd och råd av en mentor är alltid högt efterfrågat bland medlemmarna i våra nätverk, och många vill också gärna generöst bidra genom att vara mentor. Vi älskar att matcha våra medlemmar som är i eller på väg in i IT-branschen och har hittills, lyckats matcha över 2200 personer. Jag hoppas som vanligt att extra många anmäler sig som mentor inför nästa omgång, då det alltid är fler adepter som söker än mentorer, kommenterar Therese Sinter, nationell driver för #addher-nätverket.

Omgång #9 startar vecka 1 september
Programmet löper under fem månader. Anmälan är nu öppen fram till den 24 augusti, 2022. Mellan den 25 -31 augusti matchas deltagarna. Match and Go #9 startar sedan upp 1 september, och pågår till och med den 29 januari, 2023.

Lily_Tsui_Ordförande_Datatjej_120x120.png– Våra medlemmar drömmer om mentorskap. Match and Go är just det och vi har många success stories och mycket goda resultat i våra utvärderingar från våra omgångar. Varje omgång pågår i cirka fem månader och man träffas normalt mellan 4-6 gånger under perioden, men många blir vänner för livet. Datatjejs och #addhers medlemmar, en mix av yrkesverksamma och studenter på väg in i IT- och techbranschen, är en ”perfect match” och det kändes självklart för oss att fortsätta och erbjuda en nionde omgång av vårt gemensamma mentorskapsinitiativ, kommenterar Lily Tsui, ordförande i DataTjej.

På 17 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 17 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers över 7000 medlemmar och DataTjejs 3300 medlemmar nå ut brett till kvinnor eller icke-binära på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adepter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet.

En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval och andra utmaningar eller dela kunskap kring spännande ny teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor och snabbt hitta rätt väg framåt. Det är adepten som väljer vad man vill ha stöd med från sin mentor.

*#addher finns på 17 orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik

Mer information om Match and Go finns också på de båda nätverkens webbsajter:
www.sogeti.se/matchandgo
https://datatjej.se/mentorskapsprogrammet/

Anmälan Match and Go #9:
Ansökan om att bli mentor: https://bit.ly/3PLMKwV
Ansökan om att bli adept: https://bit.ly/3MW1DLn

Bilder
Logotyp för Match and Go, en översikt med viktiga datum för omgång #9, samt bilder på Therese Sinter och Lily Tsui finns att ladda ner i högermarginalen på denna sida. 

Om #addher Sverige
#addher (tidigare känt som winIT) är ett externt nätverk för IT-kvinnor. #addher lanserades 2010 av Sogeti och drivs sedan 2019 av Sogeti och systerföretaget Capgemini med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen genom att stötta dem att ta plats och göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera medlemmarna, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. #addher är ett av Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med över 7000 medlemmar
på 17 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher eller www.capgemini.com/se-en/addher.

Om Datatjej
DataTjej är en ideell förening som bildades 1998. Målet med föreningen är att skapa ett nätverk mellan individer som identifierar sig som kvinna eller icke-binär i alla åldrar som pluggar, jobbar eller är intresserade av data/IT. Vi arbetar för att uppmuntra och underlätta kontakter främst mellan studenter och näringsliv, samt att öka gemenskapen DataTjejer emellan. Föreningen har 3300 medlemmar i Sverige och anordnar varje år konferensen DataTjej. Mer information finns på: datatjej.se

KONTAKT
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Nationell #addher-driver
  070-361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

 • Lily Tsui
  Lily Tsui
  Ordförande, Datatjej
  073-747 07 79