Mateo Prgomet
OM OSS
JOBB

”Jag skapar morgondagens datalösningar. Idag.”

Mateo är dataingenjör på vårt kontor i Helsingborg. Han gillar att träna och har en bakgrund inom astrofysik och teknik. Men nu programmerar han för hela slanten, tack vare Careerbooster. Lär känna Mateo mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Social, driven och flexibel.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag avslutade min master inom beräkningsastrofysik från Lunds Universitet år 2020, och spenderade året därpå med att publicera en vetenskaplig artikel kring simulering och galaxformation. Under min tid inom akademin programmerade jag mycket, vilket resulterade i att jag blev mer och mer intresserad av att utforska IT-branschen. Min introduktion till Sogetis trainee-program Careerbooster var då såklart helt klockren –"and the rest is history"!

Din karriär på Sogeti:
Efter en lyckad Careerbooster-termin med inriktning Data år 2021, fick jag kort därefter ett uppdrag hos kund som Azure Data Engineer. Det har jag fortsatt med sedan dess i många olika projekt.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag tycker att själva utvecklingsprocessen är väldigt spännande, även fast jag också kan tycka att de tidiga stadierna av ett projekt, typ planering kring lösningsarkitektur, kan vara väldigt utmanande och intressant.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag tycker samtal och diskussion är väldigt givande när det kommer till att dela med mig av min kunskap inom ett fält.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En bra dag innefattar en effektiv lösning på ett problem, goda skratt med mina kollegor och även en del pingismatcher!

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare hade jag sagt är trevlig, kompetent och hjälpsam.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag stortrivs med Sogetis platta organisationsstruktur, eftersom jag känner man kan på ett effektivt sätt, får vara med aoch bidra med lösningar kring ämnen som har möjlighet till förbättring. Sen uppskattar jag även Sogetis positiva och drivande kultur kring "upskilling" och "reskilling".

KONTAKT
  • Mateo Prgomet
    Mateo Prgomet
    Data Engineer, Helsingborg
    073-079 72 39

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Mateo Prgomet
Titel: Data Engineer
Född: 1995
Bor: Helsingborg
Familj: Föräldrar och två syskon
Fritidsintressen: Teknik, astrofysik och träning