Mikael Petersson
OM OSS
JOBB

"Jag gillar att göra en diffus idé till något konkret"

Systemutvecklaren och arkitekten Mikael på Sogeti i Göteborg fick sin första dator 1982 och efter det var han fast. Han brinner för att lösa problem åt våra kunder och skapa konkreta lösningar som är användbara.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, analytisk, noggrann.

Berätta lite om din bakgrund:
Min första dator fick  jag 1982, en ABC 80, sedan var jag fast. Efter tekniskt gymnasium, universitetsstudier i systemvetenskap som avslutades med några års doktorandstudier, började jag 2001 första gången på Cap Gemini på en avdelning som ett par år senare blev Sogeti. Efter några års gästspel på andra håll återvände jag sedan till Sogeti 2016.

Min karriär på Sogeti:
2016 började jag som Tech Lead i ett uppdrag som utvecklade och förvaltade en webshop, där fick jag ansvar för ett team av utvecklare och hanterade allt från domänspecifika frågor till supportprocesser och kravdiskussioner med kund. I min nuvarande roll är jag en del av ett team som utvecklar och förvaltar en applikation som används över hela världen vilket skapar en del utmaningar när det gäller support och hur man samarbetar med kollegor över hela världen.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Problemlösning är det som ger mig mest tillfredsställelse med mitt arbete, att ta en ibland diffus idé och förvandla den till något konkret, designat, förvaltningsbart, lättbegripligt och framför allt användbart för kunden.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Det finns inga vanliga dagar, ingen dag är den andra lik, men det finns återkommande inslag i form av statusmöten, planering av nya funktioner, möte med användare av systemet vilket gör att jag stortrivs då det hela tiden händer nya saker.

Här kan du läsa mer om att jobba hos oss i Göteborg

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Det är en utmaning. Nu har tekniken anpassats så att det går, och fördelen är att det är nära hem från jobbet, men nackdelen är att man blir rätt isolerad när man bara ser sina fyra väggar och även om man träffar sina kollegor över nätet, så är det inte samma sak som att träffas fysiskt. I mitt fall är det inte jättestor skillnad då många av mina kollegor arbetar från annan ort/land i alla fall, men jag ser fram emot att komma tillbaka till kontoret åtminstone ett par dagar i veckan.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare upplever jag som en trevlig typ som brinner för det han eller hon gör.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag trivs med känslan av småskalighet och den lokala förankringen, trots att vi är närmare 270 000 i koncernen känns det inte stort, men storleken ger också möjligheter att kunna utvecklas i den riktning man vill utan att för den skull behöva byta kontor.

KONTAKT
  • Mikael Petersson
    Mikael Petersson
    Senior systemutvecklare/ arkitekt, Göteborg
    073-088 60 09
FAKTARUTA

Namn: Mikael Petersson
Titel: Senior systemutvecklare/arkitekt
Född: 1968
Bor: Göteborg
Fritidsintressen: Foto, dans och styrketräning