NYHETER
AWARDS

Världspremiär för #addher awards

#addher, ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-/Techbranschen lanserar ett nytt initiativ – #addher awards – för att sätta strålkastarljus och ge plats åt branschens kvinnor som sticker ut lite extra.

Stockholm, 12 september 2022 – #addher, ett nätverk för alla kvinnor i IT-/Techbranschen, lanserades redan 2010 av Sogeti och drivs sedan 2019 av Sogeti och systerföretaget Capgemini. Nätverket har vuxit lavinartat och är sedan några år tillbaka ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, med ca 7000 medlemmar på 17 orter*. Målet med #addher är att få Sveriges IT-/Techkvinnor att ta plats, i alla roller, synliggöra dem och att attrahera fler kvinnor till branschen.

Nu är det alltså världspremiär för #addher awards. Här kan alla, både kvinnor och män, vara med och bidra till att göra Sveriges IT-/Techkvinnor mer synliga och på så sätt och ge plats till kvinnor som inspirerar och engagerar.

therese_sinter_130x150_2.jpg– Vi är stolta över vårt nätverk som knyter samman och boostar IT-/Techkvinnor över hela landet. Vi är dessutom inne på den nionde omgången av vårt mentorskapsinitiativ Match and Go, ett samarbete mellan #addher och systernätverket DataTjej. Via #addher vill vi göra ytterligare en konkret insats för att synliggöra och stötta IT-/Techkvinnor över hela landet. Därför är vi glada över att lansera #addher awards för första gången och hoppas på att många, generöst kommer att bidra med nomineringar, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.

5 nomineringskategorier

ROLE MODEL: En IT-/Techkvinna som inspirerar och engagerar, är generös och lyfter andra genom devisen sedd – hörd – bekräftad, och är en stark magnet som attraherar kvinnor till IT-/Techbranschen. En förebild som många skulle vilja ha som mentor och som har ett stort nätverk. Hon kan vara en ledare och är annars ofta en informell ledare.

VISIONARY: En IT-/Techkvinna som alltid är i framkant inom den senaste tekniken. Hon har järnkoll på trender, kanske till och med skapar dem själv. Hon är innovativ, driven och leder andra framåt. Hon är ofta talare på event då hon kan wowa sin publik och med övertygelse och passion målar upp framtiden.

VALUEMAKER: En IT-/Techkvinna som levererar. Hon brinner för att skapa värde snabbt och är den som lyckas få alla att ta gemensamt ansvar och tillsammans nå målet. Hon är den som alltid kavlar upp ärmarna och kör och hon är som vatten och tar sig mot målet oavsett de hinder som kan dyka upp på vägen.

SUPERSTAR: En IT-/Techkvinna som sticker ut och vars stjärnglans lyser klart inom ett eller flera områden. Hon är en passionerad expert som andra vill hänga med och lära sig av. Hon kan ha varit många år i branschen eller är en upcoming rising star. Hon är påläst, nyfiken och bra på att dela med sig av sin expertis.

ENERGIZER: En IT-/Techkvinna, full av energi, som alla gärna vill jobba med. Hon är en team player som gör att alla trivs och har kul på jobbet eller i projektet. Hon är en av dem som gör det svårt att byta arbetsgivare för man vill ha henne i sin närhet. Hon glittrar, sprider glädje och ger positiv feedback. Hon är ett socialt geni som sticker ut och tar plats.

Nominering och vinnare

Nomineringsperioden är öppen till och med den 25 september.

– Jag är övertygad om att många genast tänker på en eller flera IT-/Techkvinnor som passar in i våra awards-kategorier. Kanske någon på jobbet, någon talare på ett event som inspirerat eller någon ledstjärna man följer i sociala media. Att vara nominerad är förstås en ära i sig och vi kommer successivt att synliggöra både nominerade och slutligen vinnarna, kommenterar Therese Sinter.

Vinnare kommer att utses, både nationellt och på samtliga 17 #addher-orter* runt om i landet. En nationell jury samt lokala jurygrupper, med deltagare från olika företag och organisationer, kommer att välja ut vinnare per kategori och ort. Vinnare annonseras, både nationellt och på varje #addher-ort i Sverige, den 7 oktober.

###

*#addher finns på 17 orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik

 

Mer om #addher awards:
https://www.sogeti.se/addher-awards
https://www.capgemini.com/se-en/addher-awards/

Mer om #addher här:
https://www.sogeti.se/addher
https://www.capgemini.com/se-en/addher

Lista nominerade inför #addher awards:
https://bit.ly/3qv5pSp

Om #addher Sverige
#addher (tidigare känt som winIT) är ett externt nätverk för IT-/Techkvinnor. #addher lanserades 2010 av Sogeti och drivs sedan 2019 av Sogeti och systerföretaget Capgemini med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-/Techbranschen genom att stötta dem att ta plats och göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera medlemmarna, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. #addher är ett av Sveriges största nätverk för IT-/Techkvinnor med över 7000 medlemmar på 17 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher eller www.capgemini.com/se-en/addher.

KONTAKT
  • Therese Sinter
    Therese Sinter
    Nationell #addher-driver
    070-361 46 21

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Vem vill du nominera?
Foton och logos

Här kan du ladda ner högupplösta foton på Therese Sinter samt #addher-loggor:

Foto #1 Therese Sinter
Foto #2 Therese Sinter
#addher award-logo
#addher-logo