Robin Stridsberg
OM OSS
JOBB

"Jag gillar att förbättra"

Robin jobbar hos oss i Luleå och han har alltid ögonen öppna efter nya, spännande IT-lösningar. Han gillar att reda ut var i verktygslådan de kan passa in och hur de kan lösa våra kunders utmaningar. Här kan du läsa mer om honom i hans roll som utvecklare och lösningsarkitekt på Sogeti.

Beskriv dig själv med tre ord!
Nyfiken, eftertänksam, noggrann.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i en förort till Göteborg. Jobbade som lagerarbetare i ett par år efter att jag tog studenten. Men det var lite för "tråkigt" för att jag skulle kunna tänka mig att fortsätta med det. Så eftersom jag varit intresserad av datorer och programmering så siktade jag in mig på en dataingenjörutbildning på Chalmers. Det gick bra och sedan dess har jag jobbat som utvecklare och lösningsarkitekt främst inom SharePoint och Microsoft 365.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti 2012 och då jobbade jag som backend-utvecklare i ett stort SharePoint 2010-projekt. Sedan dess har jag jobbat vidare med utveckling. Men jag har även jobbat som lösningsarkitekt för Microsoft 365. Det har varit väldigt spännande och intressant. Utvecklingen har generellt gått mot frontend-utveckling. Jag har jobbat en del med Angular och React. Utvecklingen går i rask fart och det finns alltid nya intressanta saker att sätta sig in i. Till exempel så fick jag idag bygga min första Logic App. Jag har lärt mig extremt mycket på Sogeti och ser fram mot nya spännande lösningar och teknologier inom IT. 

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss i Luleå

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Nya tekniker och lösningar samt hur man kan nyttja dem på bästa sättet. Vart passar detta in i verktygslådan? Löser detta något tidigare problem som har varit svårt att ta sig runt? Det är alltid roligt att förbättra tidigare lösningar med nya saker man har lärt sig.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Normalt sett så arbetar jag med mjukvaruutveckling. Ibland snubblar man över något "nytt" eller något som man inte jobbat med tidigare och då är det extra intressant eftersom man måste lära sig något nytt.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Det kan vara både enklare och svårare att arbeta i dess konstiga tider. För två år sedan hade det kanske känts som en dröm att få jobba hemifrån på heltid. Just arbetsuppgifterna fungerar bra och exempelvis Microsoft Teams gör det smidigare än någonsin att ha möten och kommunicera på distans. Men man saknar det sociala med arbetet. Jag har mycket trevliga kollegor som jag nu inte träffar fysiskt nu. Men i övrigt fungerar det väldigt bra. Jag känner att jag levererar lika bra som tidigare.

Hur är en typisk sogetiare?
En sogetiare är en person som tycker om nya utmaningar och att engagera sig i att hitta bästa lösningen. Personen är kompetent inom sitt område och delar gärna med sig av sina kunskaper.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag har möjligheten att arbeta med nya tekniker och att fördjupa mina kunskaper inom speciella områden. Jag trivs med mina arbetsuppgifter och har roligt på jobbet.

KONTAKT
  • Robin Stridsberg
    Robin Stridsberg
    Utvecklare och lösningsarkitekt, Luleå
    072-554 00 29
FAKTARUTA

Namn: Robin Stridsberg
Titel: Utvecklare och lösningsarkitekt
Född: 1984
Bor: ca 1.5 mil utanför Luleå i ett fritidshus
Familj: Fru och hund
Fritidsintressen: Fixa med småsaker hemma, prova nya saker inom mjukvaruutveckling, SmartHome