wqr
BLOGGPOST
QUALITY ENGINEERING & TESTING

Värt att diskutera kring World Quality Report

Testexpert Fredrik Scheja dyker ner i nya World Quality Report och funderar kring området "The Quality Assurance Organization".

Kolla, där är mitt namn! Varje år kommer Sogeti (Part of Capgemini) tillsammans med MicroFocus ut med en rapport omkring Test och Kvalitetssäkring. Rapporten baseras i år på knappt två tusen enkäter som människor fyllt i världen över.

I år har jag fått förmånen att kommentera/diskutera inom området "The Quality Assurance Organization" - för, som jag brukar säga; Information/data är inte slutmålet, det är endast början på en värdefull dialog.

Till exempel kan det vara värt att diskutera:

  • Hur det kommer sig att 'slutanvändarens upplevelse' bubblat upp som viktigaste målsättningen för test och QA för första gången?
  • Varför har vi tillåtit alltför låga nivåer av testautomation och bristande kontroll av test data/miljöer vara en bromsande faktor för oss inom test/QA så många år i rad?
  • Är människans kunskap inom test och QA inne i ett paradigmskifte för att etablera en lärande utvecklingsorganisation?

Dessa frågor samt många andra är värda att fundera på, reflektera över och att samlas kring. Diskussionen pågår på LinkedIn. Ta en titt här. 

Nyfiken på rapporten? Ladda ner rapporten i sin helhet här:
https://www.sogeti.se/wqr2018-19

KONTAKT
  • fredrik scheja
    Fredrik Scheja
    Test Architect/Test Automation Expert / Podcaster
    070-345 27 13