Swenug Karlstad
EVENT
DIGITAL EXPERIENCES

Bygg en app och lär dig mer om Office graph

SweNug - eller Sweden .Net User Group - är communityn för utvecklare med intresse för .Net. Efter tio år i Stockholm, Göteborg och Örebro börjar de nu arrangera träffar även i Karlstad. Första mötet äger rum på Sogetis kontor och du är välkommen!

kalendar den 3 december 2015 19:00 - 22:00

Målet med SweNug är att binda samman människor som delar samma intressen och få till ett kunskapsutbyte. Första mötet äger rum den 3 september och sponsras av Sogeti. Två föredrag kommer att hållas: 

1. Vad är Office graph och vad kan den användas till?

Office graph är en funktionalitet som lanserats i Office 365 och som genomsyrar många av applikationerna i Office 365 (Outlook, SharePoint, OneDrive,...). Office graph skapar relationer mellan personer och innehåll genom avancerad machine learning teknik.
Exempel på frågor man han ställa till Office graph är:

  • Ge mig filer som är relaterade till mig
  • Ge mig presentationer som jag deltagit i

Under presentationen går vi igenom teorin bakom, visar på existerande applikationer och hur vi kan ställa anpassade frågor till Office graph som vi kan använda i våra egenutvecklade lösningar.

2. Kom igång med att bygga appar för Windows 10 & Universal Windows Platform

Med Windows 10 introducerades Unversal Windows Platform (UWP) vilket låter dig utveckla universal apps som kan köras på en rad olika enheter från PCs och plattor till Raspberry Pis. Den är presentationen ger en introduktion till UWP och universal apps samt ger en överblick om hur du kommer igång och bygger appar för olika typer av Windows10-enheter. Vi går även igenom begrepp som responsiva UI:n och en applikations livscykel.

Klicka på länken för mer info och anmälan!

Om SweNug

SweNug är en självorganiserad community vars syfte är att hjälpa varandra med kompetensspridning. SweNug är inte bundet till något företag utan olika företag agerar sponsorer för träffar och ställer upp med lokal och enkel förtäring. Nivån på träffarna varierar, det kan vara allt från nybörjarnivå till lite mer djupgående. Har du funderingar, eller vill ert företag sponsra ett event? Kontakta Johan Bjärneryd johan.bjarneryd@sogeti.se eller Anders Waller anders.waller@sogeti.se.

 

 

Kontakt
  • Johan Bjärneryd
    Johan Bjärneryd
    Lead Software Engineer, Karlstad

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.