En tionde omgång av mentorskapsinitiativet Match and Go startar 1 februari
NYHETER
GENDER BALANCE

En tionde omgång av mentorskapsinitiativet Match and Go startar 1 februari

IT-/Tech-nätverket #addher, tillsammans med föreningen DataTjej, fortsätter sitt gemensamma mentorskapsinitiativ – Match and Go – och drar igång en tionde omgång. Anmälningsperioden för den som vill få en mentor, eller vara mentor, är nu öppen fram till och med den 22 januari 2023. En nyhet för denna tionde omgång är att alla som är intresserade kan vara mentorer, oavsett kön.

Stockholm 221222 – #addher, ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats av IT-företaget Sogeti, och som sedan 2019 drivs tillsammans med systerföretaget Capgemini, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. Hösten 2018 teamade man upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkandet mellan icke-binära & kvinnor och näringslivet. Tillsammans lade de båda nätverken till mentorskap på sina aktivitetslistor för att bidra till gender balance i IT-branschen och stötta Sveriges IT-kvinnor och icke-binära att ta plats och ha framgångsrika karriärer. Resultatet blev mentorskapsinitiativet Match and Go som bedrivs två gånger per år på de 18 orter där #addher är verksamt. Den 1 februari 2023 startar man upp den tionde omgången av Match and Go. Deltagarna matchas i mesta möjliga mån på hemorten alternativt på någon av de andra orterna. Denna tionde omgång öppnas också möjligheten för män att vara mentorer.  

Therese_120x120.jpg– Match and Go är det perfekta sättet att starta det nya året på! Att få stöd och råd av en mentor är alltid högt efterfrågat bland medlemmarna i våra nätverk, och många vill också gärna generöst bidra genom att vara mentor, ofta för att man själv haft en under sin karriär eller saknat att ha en. Hittills har vi matchat över 2500 personer. Efterfrågan på mentorer är stort och vi vet att många män vill engagera sig i konkreta gender balance-initiativ. Därför kommer vi att denna tionde omgång av programmet även ge alla intresserade möjlighet, oavsett kön, att vara mentorer till de många adepter som söker sig till Match and Go, kommenterar Therese Sinter, nationell driver för #addher-nätverket.

Omgång #10 startar den 1 februari
Ansökningsperioden för nästa omgång av Match and Go har nu startat och pågår till och med den 22 januari, 2023. Mellan den 23-31 januari matchas deltagarna. Match and Go #10 startar sedan upp 1 februari, och pågår till och med den 30 juni, 2023.

Lily_Tsui_Ordförande_Datatjej_120x120.png

– Att tillsammans med #addher-nätverket, outtröttligt, år efter år, kunna göra skillnad gör oss stolta. För våra medlemmar är mentorskap en stor tillgång för deras karriärer i IT-/techbranschen. Match and Go har genom åren samlat på sig många success stories och vi blir alltid lika glada att höra när mentor och adept vill fortsätta att interagera även utanför programmets ramar. Mentorskapsprogrammet har varit extremt populärt bland våra medlemmar, och vi vill därför kunna erbjuda möjligheten för alla i denna omgång att söka rollen som mentor. För att få en mer jämställd bransch tror jag att alla behöver vara med, kommenterar Lily Tsui, ordförande i DataTjej.

På 18 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 18 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är pragmatisk. Match and Go kan tack vare #addhers över 7000 medlemmar och DataTjejs 4600 medlemmar nå ut brett till kvinnor eller icke-binära på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go’s uppdrag är att matcha mentorer och adepter och förser matchade deltagare med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet. Varje omgång pågår i fem månader och matchade mentorer och adeptedr träffas normalt mellan 4-6 gånger under perioden.

En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval och andra utmaningar eller dela kunskap kring spännande ny teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor och snabbt hitta rätt väg framåt. Det är adepten som ansvara för och sätter agendan och väljer på så sätt vad man vill ha hjälp och stöd med från sin mentor.

*#addher finns på 18 orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Norrköping, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik.

Mer information om Match and Go finns också på de båda nätverkens webbsajter:
www.sogeti.se/matchandgo
https://datatjej.se/mentorskapsprogrammet/

Anmälan Match and Go #10:
Ansökan om att bli mentor: https://bit.ly/3v2QlO0
Ansökan om att bli adept: https://bit.ly/3HN0AOb

Om #addher Sverige
#addher (tidigare känt som winIT) är ett externt nätverk för IT-kvinnor. #addher lanserades 2010 av Sogeti och drivs sedan 2019 av Sogeti och systerföretaget Capgemini med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen genom att stötta dem att ta plats och göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera medlemmarna, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. #addher är ett av Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med över 7000 medlemmar på 18 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher eller www.capgemini.com/se-en/addher.

Om Datatjej
DataTjej syftar till att främja personer som identifierar sig som kvinnor och icke-binära i alla åldrar som intresserar sig för data och IT. DataTjej är en ideell förening som arbetar med att främja och inspirera fler kvinnor och icke-binära att välja och stanna kvar i IT-branschen. Föreningen har i dagsläget 4600 medlemmar i Sverige och anordnar lokala och digitala event under året och håller årligen en av Sveriges största IT-konferenser för kvinnor och icke-binära som studerar IT/Data på högskole- och universitetsnivå. Mer information finns på: datatjej.se eller https://konferens.datatjej.se/

KONTAKT
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Nationell #addher-driver
  070-361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

 • Lily Tsui
  Lily Tsui
  Ordförande, Datatjej
  073-747 07 79