Sogeti fortsätter att vara en attraktiv arbetsgivare enligt studenter
NYHETER
AWARDS

Sogeti fortsätter att vara en attraktiv arbetsgivare enligt studenter

När Sveriges studenter rankat de arbetsplatser som de anser vara mest attraktiva att arbeta och göra karriär på finns Sogeti återigen med på Topp 10-listan i kategorin IT-studenter. Bland de som hittills studerat i 1-2 år placerar sig Sogeti på plats 5.

Karriärföretagen har via sitt studentnätverk under januari – april 2023 genomfört en omröstning gällande deras val av framtida arbetsgivare genom att ställa frågan, vilka är de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2023.

Deltagare i omröstningen i år var totalt 3 856 studenter, från 28 universitet och högskolor, som just nu studerar en akademisk utbildning fördelat på följande kategorier: IT-studenter, civilingenjörsstudenter, högskoleingenjörsstudenter, ekonomistudenter, samhällsvetarstudenter fastighetsmäklarstudenter och juriststudenter.

I årets rankinglista för IT-studenter placerar sig Sogeti på plats 5 i underkategorin som innehåller svar från studenter med 1-2 års studietid. Även förra våren återfanns Sogeti på IT-studenternas topp 10-lista då bland IT-studenter med 3-4 års studietid.

Sogetis track record i rankingar är digert. Företaget har exempelvis listats som ”Karriärföretag” i åtta år, senast 2023, samt rankats på listan över ”Sveriges Bästa Arbetsgivare” sedan 2010. Trainee-programmet Sogeti Careerbooster har funnits med på topp 10-lista över Sveriges mest populära traineeprogram både 2023 och 2022, och som enda företag i Sverige utsågs Sogeti till Sveriges Mest Föräldravänliga Arbetsplats” år 2019. Sogetis egna, regelbundna mätningar och arbete kring medarbetarnöjdhet visar också mycket goda resultat.

– Vi är oerhört stolta över att så många anser oss vara en attraktiv arbetsgivare, både från externt håll och våra egna medarbetare. Det är tydligt att det är många som attraheras av vårt DNA, vad vi har att erbjuda och av att vi har så många kunniga och härliga medarbetare som man gärna vill jobba med. Att sticka ut gentemot studenter är förstås alltid mycket positivt då de antingen tidigt eller senare i karriären med stor sannolikhet vänder sig till oss för att se vad vi har att erbjuda. Så att fortsätta att ta plats på Karriärföretagens lista när IT-studenter tycker till bådar gott för framtiden, kommenterar HR-chef Aron Östergård.

Översikt av Sogetis utmärkelser de senaste åren: www.sogeti.se/awards

Karriärföretagens topp 10-listor bland studenter per branschinriktning här: https://karriarforetagen.se/topp-10-student-2/

Sogeti på topplistan igen
KONTAKTPERSONER
  • Therese Sinter - Nordisk, SVE
    Therese Sinter
    Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
    +46 70 361 46 21

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.