OM OSS
AWARDS

Sogeti klättrar på topplistan över Sveriges Bästa Arbetsgivare 2021

Sogeti har sedan 2010 funnits med på Universums lista "Sveriges bästa arbetsgivare", så även i år. Denna gång klättrar Sogeti fem platser uppåt på listan och har på flera centrala områden de starkaste värdena i hela undersökningen.

Undersökningen kallad Sveriges Bästa Arbetsgivare görs årligen av Universum och mäter vad medarbetare tycker om sin nuvarande arbetsgivare och resultatet baseras på tre faktorer; intern identitet, nöjdhet/rekommendation och lojalitet. Svaren på de olika perspektiven vävs ihop till ett indexvärde, utifrån indexvärdet rankas olika arbetsgivare och skapar rankinglistan ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”. Årets undersökning genomfördes mellan februari till juli 2021.

– Sogeti gör ett extremt starkt internresultat i år. Utöver att man förbättrar sin totalranking så har man på flera centrala associationer de starkaste värdena i hela mätningen. Detta visar att Sogeti är aktivt medvetna om att employer branding börjar inifrån, att det är en kontinuerlig process och att samspelet mellan marknad och HR i frågorna är en självklarhet. Det är mycket imponerande att se detta i praktiken, säger Martin Strömqvist, vVD/Founder, Universum Group.

 – Via undersökningen får vi, årligen, en möjlighet att jämföra oss med våra konkurrenter när det gäller att vara en riktigt bra, och inte bara populär, arbetsgivare, kommenterar Frida Karlsson, HR-direktör på Sogeti i Sverige.

Sogeti klättar på rankinglistan och betydligt högre medarbetarnöjdhet än snittet

2021 gör Sogeti ett mycket starkt resultat med en 9:e-plats och klättrar fem placeringar på listan sedan förra året.

Sogetis resultat i rapporten (kolumn ”Nuvarande anställda” nedan) visar även på en betydligt högre medarbetarnöjdhet än snittet bland alla företag som deltar i undersökningen (kolumn ”Totalt” nedan), och Sogeti sticker också ut i den så kallade ”Jämförelsegruppen” där andra företag i just IT-branschen finns med.

SBA_2021_tillfredsställelse.png

Styrkor gentemot konkurrenterna

Via undersökningen identifieras även styrkor är jämfört med konkurrenter i jämförelsegruppen. För Sogeti är det flera saker som sticker ut som de största positiva skillnaderna mot jämförelsegruppen:  

SBA_2021_positiva_skillnader_mot_jämförelsegrupp.png

Starkaste associationer till Sogeti

Undersökningen visar också vilka ”associationer” som Sogeti förknippas starkast med, presenterat i ett ordmoln:

SBA_2021_Sogeti_wordcloud.png

–  Vi är otroligt stolta över att vi sticker ut och klättrar så många platser uppåt på rankinglistan och att vi dessutom har flera av starkaste värdena i hela mätningen. Externa undersökningar som Sveriges Bästa Arbetsgivare, eller Karriärföretag, en annan lista som vi tagit plats på de senaste sju åren, är ett bra stöd till alla dem som ska välja arbetsgivare. Våra egna regelbundna medarbetarnöjdhetsmätningar, vars resultat vi även delar med oss av publikt på vår webb, återspeglar det fina resultatet i den nya Sveriges Bästa Arbetsgivare-undersökningen. Det vidimerar att vårt mycket fokuserade arbete, med målet att våra medarbetare ska trivas och utvecklas inom Sogeti-familjen bär frukt, och att vi ständigt vässar oss och blir en ännu mer attraktiv arbetsgivare, avslutar Frida Karlsson.

 

För mer information om Sveriges Bästa Arbetsgivare 2021:
https://universumglobal.com/se/sveriges-basta-arbetsgivare-2021/

KONTAKT
  • Frida Karlsson
    Frida Karlsson
    HR-direktör, Sogeti Sverige
    073-229 78 66

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.