Sogeti stöttar upp Värmlandstrafiks digitalisering
NYHETER
DIGITAL EXPERIENCES

Sogeti stöttar upp Värmlandstrafiks digitalisering

Framåtlutande Värmlandstrafik digitaliserar och tar hjälp av IT-konsultföretaget Sogetis experter inom appar och webblösningar. Just nu ligger fokus på en spelifierad app för skolskjutselever och för att hålla högt tryck på smarta digitala lösningar tar man tillsammans fram en experiment-app där nya idéer kan testas och på så sätt lanseras snabbare.

Sogetis Karlstadkontor är väldigt stolta över att vara en del av Värmlandstrafiks, en del av Region Värmland, spännande digitaliseringsprojekt. Ett konkret exempel är appen ”Bussklubben” som riktar sig till elever som åker skolbuss. I Bussklubben är varje buss ett ”klubbhus” som eleverna kan gå in i när de åker till och från skolan. Där kan de spela spel och integrera med varandra för att samla ihop mynt och tillsammans med andra elever utveckla klubbhuset med prylar. Även vårdnadshavarna kan använda appen för att se att deras barn är vid busshållplatsen, har gått på och av bussen, få relevant störningsinformation, m.m.

För Värmlandstrafiks del så ger det mervärden i form av data som ger förutsättningar att analysera och effektivisera skoltrafiken. Innovationsbyrån Sticky Beat står för designen och Sogeti utvecklar de API:er som behövs för att stötta appen och framtida projekt/data för Värmlandstrafik. Bussklubben lanseras som pilot i Grums under hösten 2020.

En framåtlutad projektgrupp med uppdrag som gör skillnad


Sogeti hjälper även Värmlandstrafik med att bygga en ny app som nu går under namnet ”RV Labs”. Denna experiment-app ska fungera som en arena där man kan testa nya idéer utan att behöva röra Värmlandstrafiks ”riktiga” app. Allt för att effektivisera servicen till Värmlandstrafiks kunder och testa nya idéer snabbt på ett kvalitetssäkrat sätt, med fokus på användarvänlighet.

Elin_Åberg_Värmlandstrafik_120x120.jpg– Det har varit mycket värdefullt att stärka upp teamet med engagerade och kunniga konsulter från Sogeti. Bussklubben och RV Labs är två väldigt spännande digitaliseringsprojekt som vi hoppas kommer ge stor nytta till värmlänningarna, berättar Elin Åberg, projektledare på Värmlandstrafik.

Magnus_Karlsson_120x120.jpg


– Vi lever och andas digitalisering, något som blivit affärskritiskt för alla verksamheter, än mer i de speciella pandemitider vi lever i. Vi på Sogeti i Karlstad tycker att det är extra roligt att stötta Värmlandstrafiks digitaliseringssatsning, som kommer så många till godo, kommenterar Magnus Karlsson, kundansvarig på Sogeti i Karlstad.

KONTAKT
  • Magnus Karlsson
    Magnus Karlsson
    Kundansvarig, Karlstad
    072-225 03 29

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Missa inte podcastserien "Effekten"