Effekten #155:Digital transformation som offentlig aktör
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #155: Digital transformation som offentlig aktör

I veckans avsnitt av Effekten får vi lyssna till Jakob Algulin som är digitaliseringsdirektör i Linköpings kommun. Han har som uppdrag att transformera Linköping som en geografisk plats i en digital värld.

Play

 Jonas Jaani ,  Jakob Algulin

Att skapa förutsättningar är en möjlighet till förändringen för en stad som är 1000 år och har genomgått flera transformationer.

I avsnittet får du exempel på vad man har gjort för att digitalisera staden där det senaste året förstås har inneburit ändrade planer. Transformeringen sker snabbare och har mottagits bra.
Jakob pratar om exempel som ett införandeprojekt av en ny plattform för e-möten och samarbete, investering i tillsynskameror, distansundervisning och hur det går med att göra kommunen pappersfri.
Arbetet med att skapa en plats för medborgarna att ta del av välfärd men också skapa en plattform för näringslivet genom tex att öppna upp för möjligheter inom det nya service och tjänstesamhället.

E-tjänster och ”mina sidor” är det som hela tiden förbättras. Öppen data är något som hela Sverige pratar om och det finns samordningsvinster att göra för att skapa byggblock för att skapa etc ny affärsdata.

Ett brett uppdrag kräver distribuerade medel till verksamhet där förvaltning och styrning i alla led bör diskutera digitalisering.

Jakob avslutar med sin lista på framgång och vill framhäva teknik som möjligheten till att skapa värde samtidigt som man ska ha kul när man genomför förändring.

Om avsnittet:

Målgrupp: allmänhet, ledning, it-folk, företag, ledare, projektledare, offentlig sektor

Lär dig: digitalisering, förändringsledning, digital transformation, arbetssätt, verksamhetsutveckling

Fler avsnitt av Effekten finns där poddar finns!

| Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | Epost

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek