Effekten #177
PODCAST
CYBER SECURITY

Effekten #177: Om digital säkerhet och "Zero Trust"

Lyssna på hur "Zero Trust" kan hjälpa som en strategi för organisationens säkerhet. Nackdelen med "Zero Trust" är att den inte kan köpas som en tjänst och det finns ingen certifiering. Allt detta låter förvirrande eller hur? Lyckligtvis kommer vi att reda ut saker i det här avsnittet!

"Zero Trust" är en strategi som bottnar i idén om enkelhet. Vi strävar efter att vara uppriktiga när det gäller vår bristande förståelse och agerar därefter. Att förenkla från komplext till okomplicerat var ett steg i rätt riktning för att överbrygga detta gap. Det låter fluffigt, men säkerhetsexpert Torbjörn Andersson pratar om att det sätt vi brukade skydda nätverk med brandväggar har försvunnit och det som har ersatts är moln. Där får fler användare tillgång till data: anställda, partners, kunder, leverantörer och via olika enheter.

Lyssna på avsnittet:


Torbjörn Andersson, Jonas Jaani (22:00)

Med Zero Trust tas ett omtag när det gäller strategi och arkitektur. Jonas och Torbjörn pratar om att man bör betrakta alla applikationer som osäkra, exempelvis även ditt intranät. Och så ger de konkreta tips om hur man använder Zero Trust och vad man bör göra efter att man anammat strategin.

Målgrupp: nyfikna, ledare, säkerhetsansvariga, IT-avdelningen, systemarkitekter
Lär dig: it-säkerhet, digital säkerhet, 

 

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek