PODCAST
DATA & AI

Effekten #179: AI - alltid på gång

I detta avsnitt av Effekten samtalar Jonas Jaani med Joakim Wahlqvist, National Data & AI Lead på Sogeti, om Artificiell Intelligens (AI) och undrar: vad har hänt kring detta heta ämne de senaste två, tre åren? Fyra av fem organisationer är fortsatt i startblocken gällande AI, trots att det varit i ropet i minst tio år. Varför då? Det får Joakim svara på.

Några av anledningarna, säger Joakim, är att många har respekt för ny teknik, inte har rätt kompetens, känner att förändring är skrämmande samt är rädda för att AI ska ta över jobben.

Joakim och Jonas diskuterar Machine Learning (ML), Deep Learning (DL) samt lösningsområden som Natural Language Processing (NLP) - vilket är analys av tal och text eller bild- och videoanalys.

Lyssna på avsnittet:

Målgrupp: nyfikna, ledare, processfolk, verksamhetsutvecklare, ledningsgrupp

Lär dig: AI, automation, ML, DL, POC,MVP, NLP, MLOPS

I början av det nya millenniet var man osäker på om AI var värt att testa. Idag, när vi tittar tillbaka, kan vi se att de flesta idéer är genomförbara - om de är väl beskrivna. Det gäller att träna algoritmerna att göra det vi vill, och det med hjälp av en stor mängd data samt kvalitativ data.

Ett bra tillvägagångssätt är att göra olika delar steg-för-steg. Börja med ett Proof of Concept (POC) på bildanalys, därefter en minsta värdefull produkt (MVP) och sedan en pilot med kund. Resultatet är ett fungerande, AI-drivet erbjudande. Lyssna på avsnittet för att höra - och lära dig - mer om Data & AI, hur man arbetar innovativt, strukturerar och organiserar.

Vårt podcastbibliotek
KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify