PR Ramavtal Trafikverket
PRESSMEDDELANDE
BUSINESS DEVELOPMENT

Sogeti ensam vinnare i ramavtalsupphandling värderad till 2,3 miljarder kronor

IT-konsultföretaget Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, har som enda leverantör vunnit Trafikverkets nya ramavtalsupphandling gällande IT-tjänster för applikationsutveckling och applikationsförvaltning. Avtalet sträcker sig initialt över fyra år och kan förlängas i maximalt ytterligare tre år.

Borlänge/Stockholm, 18 juni 2021 – Trafikverket ser över sina behov inom sin IT-verksamhet och har nu tecknat ramavtal med en utvald leverantör i Sverige – Sogeti Sverige AB (Sogeti) – med verksamhet på 20 orter* runt om i landet. Ramavtalet hanterar avrop av resurser och team för applikationsutveckling och applikationsförvaltning inom Trafikverkets IT-verksamhet. Avtalstiden är fyra (4) år. Trafikverket äger rätten att förlänga avtalet med ett (1) år + ett (1) år + ett (1) år.

Den totala inköpsvolymen uppgår som högst till 2,3 miljarder kronor över den maximala avtalstiden på sju år.

De fokuserade effekter som Trafikverket vill uppnå med det långsiktiga samarbetet med Sogeti är:

 • Ökad skalbarhet inom applikationsutveckling och applikationsförvaltning
 • Ökad innovation
 • Ökad kostnadseffektivitet
 • Minskad risk

sergio.jpg– Vi är otroligt stolta över att leverera IT-tjänster för applikationsutveckling och -förvaltning till Trafikverket via det nya ramavtalet. Vi ser fram emot att vara en proaktiv, innovativ och agil partner, med en leveransförmåga av hög kvalitet, som ger tillgång till hela vår koncerns omfattande tjänsteportfölj. Våra experter och team, 100 procent fokuserade på att skapa värde snabbt och på ett kostnadseffektivt sätt, står redo att stötta Trafikverkets digitaliseringsresa under de närmaste sju åren, kommenterar Sergio de Brito, vd för Sogeti Sverige AB.

Det nya ramavtalet trädde i kraft den 15 juni, 2021.

*Borlänge, Borås, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Norrköping, Nyköping, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik.

###

Om Sogeti
Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, har verksamhet på över 100 orter runt om i världen. Sogeti arbetar nära kunder och partners för att dra full nytta av möjligheterna med teknologi och kombinerar agilitet och implementeringshastighet för att skräddarsy innovativa, framtidssäkrade lösningar inom Digital Assurance & Testing, Cloud och Cybersecurity, förstärkta av AI och automation. Med sin pragmatiska ”value in the making”-ansats och sin passion för teknologi hjälper Sogeti organisationer att digitalisera – snabbt.

Capgemini -koncernen är världsledande när det gäller att hjälpa kunder att driva och utveckla sina verksamheter genom den potential och de möjligheter som skapas av teknik. Koncernen har som ledstjärna att med teknikens hjälp frigöra mänsklig energi som kan användas till att bygga en hållbar och inkluderande framtid. Organisationen präglas av mångfald och ansvar och har 270 000 medarbetare i nästan 50 länder. Med 50 års erfarenhet och djup branschexpertis är Capgemini en trygg partner som kan hantera hela bredden av kundernas affär, från strategi till drift, och alltid i takt med den senaste utvecklingen för innovationsområden som molnet, data, AI, uppkopplade enheter, mjukvara, digital ingenjörskonst och nya plattformar. Koncernen rapporterade globala intäkter på 16 miljarder Euro för 2020.


KONTAKT
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Foton

Ladda ner ett högupplöst foto på vd Sergio de Brito:

Foto Sergio de Brito