Så flyttade HSB sin hemsida och intranät till molnet
REFERENSER
CLOUD

Så flyttade HSB sin hemsida och intranät till molnet

HSB är ett kooperativ som ägs av sina medlemmar. De bygger och förvaltar fastigheter över hela Sverige. Både hyresrätter och bostadsrätter samt tillhandahåller fastighetstjänster för sina bostadsrättsföreningar. Tillsammans med Sogeti har nu HSB migrerat den externa hemsidan och sitt intranät från egna servara, till molnet.

Bakgrund

För ett par år sedan tog HSB beslutet att lyfta sina webbar från den egna kammaren till molnet. Två av projekten inom denna flytt rörde den externa webben hsb.se samt intranätet. 

Lösning

HSB hade som önskemål att fortsätta använda sig av EpiServer som Content Management System (CMS) för att inte förlora data och för att behålla befintligt utseende på webbarna.​ EpiServer erbjuder sin egna molntjänst ”Optimizely Digital Experience Platform” (DXP) vilket ledde till att HSB uppgraderade sin licens för att även inkludera hosting i DXP molnet.​ ​För att gå från egna servrar till sin egen molntjänst, genomfördes versionsuppdateringar i systemen för att anpassa webbarna till molnet. Platform as a Service (PaaS) den fullständiga miljö för utveckling och distribution i molnet som valdes var, Episerver/Optimizelys DXP-tjänst .

Resultat

HSB har nu både externwebben hsb.se samt sitt intranät i molntjänsten DXP som bygger på Microsoft Azure. ​PaaS-tjänsten gör att de inte längre behöver  ha egna servar eller egen lagring. Molntjänsten gör även att säkerheten för sajterna har fått ett rejält lyft med servrar fördelade över Europa, så att sajterna aldrig går ner även om en av molnservrarna får ett avbrott. Lösningen innebär även en bättre prestanda då sajternas servrar förbättras automatiskt och får mer resurser när fler användare besöker intranätet och hsb.se.​ Med den nya lösningen kunde HSB behålla allt tidigare skrivet innehåll och för användarna märktes aldrig flytten till molnet av. Precis så smidig som en migrering ska vara.

 

KONTAKTPERSON
  • Viktor Svensson
    Viktor Svensson
    Kundansvarig, Linköping
    076-797 24 25

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.