Så molnmigrerar HSB till Azure
REFERENSER
CLOUD

Så molnmigrerar HSB till Azure

HSB har tidigare haft den externa hemsidan och intranätet på egna servrar. Men när det var dags att migrera webbarna till molnet fick vi på Sogeti vara med på den digitala resan.

Bakgrund

HSB tog för ett par år sedan beslutet att lyfta sina webbar från den egna kammaren till molntjänster. Två av projekten inom denna flytt rörde den externa webben hsb.se, samt HSB:s intranät, som Sogeti hade äran att få utföra. 

Lösning

HSB har tidigare haft den externa hemsidan och intranätet på egna servrar. HSB hade som önskemål att fortsätta använda sig av Optimizely som Content Management System (CMS) för att inte förlora data och för att behålla befintligt utseende på webbarna.

Optimizely erbjuder sin egna molntjänst ”Optimizely Digital Experience Platform” (DXP) vilket ledde till att HSB uppgraderade sin licens för att även inkludera hosting i DXP molnet.

För att gå från egna servrar till sin egen molntjänst, genomfördes flera förändringar och versionsuppdateringar i systemen för att anpassa webbarna till molnet.  

Resultat

HSB har nu både externwebben hsb.se samt sitt intranät i molntjänsten DXP som bygger på Microsoft Azure. 

De behöver inte längre ha egna servar eller egen lagring. Molntjänsten gör även att säkerheten för sajterna har fått ett rejält lyft med servrar fördelade över Europa, så att sajterna aldrig går ner även om en av molnservrarna får ett avbrott. Lösningen innebär även en bättre prestanda då sajternas servrar förbättras automatiskt och får mer resurser när fler användare besöker intranätet och hsb.se.

Med den nya lösningen kunde HSB behålla allt tidigare skrivet innehåll och för användarna märktes aldrig flytten till molnet av. Precis så smidig som en migrering ska vara.

KONTAKTPERSONER
  • Viktor Svensson
    Viktor Svensson
    Kundansvarig, Linköping
    076-797 24 25

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om HSB

HSB är ett kooperativ som ägs av sina medlemmar. HSB bygger och förvaltar fastigheter över hela Sverige. Både hyresrätter och bostadsrätter samt tillhandahåller fastighetstjänster för sina bostadsrättsföreningar.