Säter kommun
REFERENSER
DIGITAL EXPERIENCES

Säters kommun digitaliserar med ny webbplats

Säters kommun har tillsammans med Sogeti tagit fram en snabb, säker och välkomnande webbplats med integrerade, smarta och innovativa tjänster för medborgare och besökare.

Bakgrund

Säters kommuns externa webbplats, www.sater.se var gammal och utdaterad. Innehåll, såväl som tekniskt plattform, behövde ett nytag för att leva upp till målgruppernas förväntningar, externa och interna. Som en mindre kommun var det extra viktigt för Säter att hushålla med resurserna; att få maximal valuta för sina investeringar och samtidigt en högklassig lösning.

Lösning

Med utgångspunkt i Sogetis Kommunwebbsplattform i WordPress kunde den nya webbplatsen snabbt tas fram. En inledande workshop för att prioritera målgrupper och analys av Säters digitala kanaler, följd av ett fåtal sprintar för utveckling och parallellt innehållsarbete. På några månader var den nya webbplatsen lanserad. Lösningen är en paketering av WordPress allra bästa plugins, några fria, några licensierade, samt egenutvecklade.

Resultat

 • En snabb, säker och välkomnande webbplats för Säter kommun
 • Enkla lösningar för att integrera mot e-tjänster, lediga jobb och karttjänster
 • Innovativa lösningar, t ex ”Historik” för att enkelt hitta rätt information
 • Anpassad för alla skärmstorlekar
 • Tillgänglighetsanpassad enligt WCAG 2.0AA

 

Några skärmdumpar av den nya webblösningen ser du nedan. Vill du veta mer? Hör av dig till oss!

 

       

KONTAKTPERSON
 • Jan Stenwall
  Jan Stenwall
  Teamchef/Affärsutvecklare
  070-651 83 80

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Säters kommun

Säters kommun ligger i södra delen av landskapet Dalarna (Dalarnas län). Förutom Säters centralort så finns kommundelarna Gustafs, Stora Skedvi och Silvberg. Nu bor cirka 11 000 människor i kommunen, varav omkring hälften i centralorten Säter.