T3
REFERENSER
DIGITAL EXPERIENCES

Nu kan T3:s kunder köpa bredband via mobilen

Deras hjärtan må klappa lite extra för Norrland, men kunderna finns över hela Sverige. Bredbandsbolaget T3 valde därför en responsiv sajt när det var dags att modernisera webbplatsen. Det gör att kunderna enkelt och smidigt kan klicka hem sina varor via en smartphone till exempel, eller kanske en iPad.

Bakgrund

T3 valde Sogeti som leverantör av en ny webbplats. T3 ville förnya och förbättra sin webbplats som är en viktig kanal för deras försäljning. Webbplatsen ska byggas om i ett nytt Content Management system och målet är att öka konverteringen av kunder. Sogeti kommer att samarbeta med design- och varumärkesbyrån Racer/Plakat som kommer att stå för den grafiska produktionen.

Lösning

Webbplatsen som tagits fram är responsiv vilket betyder att den anpassar sig grafiskt och innehållsmässigt till vilken typ av enhet (telefon, läsplatta eller dator) som användaren har när den surfar. "Det gör att du inte behöver sitta vid en dator för att ta del av innehållet utan även på ett smidigt sätt kan sitta i till exempel tv-soffan och välja produkter och sedan beställa via din smartphone eller kanske iPad," säger Patrik Bernhardsson på Sogeti i Umeå.

Resultat

Samarbetet resulterade i en responsiv webb som gör det lättare för nya kunder att göra beställningar och som ger ett tydligare intryck till befintliga kunder som enkelt kan navigera sig runt på siten och ta del av innehållet oavsett om de sitter med sin läsplatta eller laptop. Webbplatsen lanserades i mars 2013.

Teknik:

  • Webbplatsen är byggd med publiceringssystemet Umbraco och ramverket bootstrap.

  • Andreas Sjöström
    Andreas Sjöström
    Vice President Digital/ Chief Innovation Officer
    +46 70 609 85 13
Om T3

T3, eller Telecom3 Sverige AB, grundades 2002 som ett dotterbolag till The IT-Norr Group AB. De erbjuder sina bredbandslösningar till företag och privatpersoner över hela Sverige. 
Läs mer om T3!