Emma Andersson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar användarvänliga webbar. Idag."

Lär känna Emma, mjukvaruingenjör på Sogeti i Linköping. Hon ser Sogeti som sin extrafamilj och brinner för att skapa tillgänglighet - för alla - med webbapplikationer. Hon fick upp ögonen för IT redan som sjuåring och trodde då att programmering bara skulle stanna på hobbynivå. Här kan du läsa mer om hur Emmas hobby blev en IT-karriär.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, hjälpsam och glad

Berätta lite om din bakgrund
Jag kom i kontakt med programmering när jag var sju år gammal då jag ville göra en hemsida om en tv-serie. Jag frågade pappa hur man gjorde och fick till svar att han inte hade en aning så istället fick jag en bok som lärde mig grunderna. En julafton fick jag även boken "Lär dig C++ på 6 veckor" och via den öppnades en hel ny värld och jag började programmera enkla spel och program. Jag växte upp under dotcom-bubblan och trodde därmed att mitt intresse för programmering skulle stanna som en hobby och att jag inte skulle kunna jobba med det. Men, tiderna ändrades och när jag fick mitt första jobb som utvecklare kände jag direkt att jag hade hittat min plats.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti år 2021 och fick direkt uppdrag som webbutvecklare för Studentbostäders nya webbapplikation. Efter lansering av Studentbostäder så gick jag in i Samhall för att hjälpa till med utveckling av en webbapplikation som skulle göra livet enklare för lokalvårdare. När det projektet började leda till sitt slut gick jag in som webbutvecklare för Stångåstadens nya webbapplikation som lanserades den 24e januari i år. Det ska bli spännande att se vilka uppdrag som kommer härnäst.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Design och tillgänglighet inom webbutveckling är något som jag brinner lite extra för. Det är rolig att kunna förverkliga skisser med hjälp av kod och att göra webbapplikationen tillänglig för alla oavsett funktionshinder och funktionsnedsättning.

Hur delar du med dig av din expertis?
Delar gärna med mig av min expertis till kollegor inom projektet och även inom andra kanaler inom Teams. Om jag lärt mig något nytt spännande så delar jag gärna det med andra.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är när man lyckas lösa ett problem som man har klurat på ett tag och på så sätt får en bra boost för självförtroendet. När man känner att projektet går bra och att man som team känner sig bekväm med dagens uppgifter.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är hjälpsam, ödmjuk och duktig på samarbete.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att jag älskar företagskulturen och den stora gemenskapen. Man känner sig snabbt som en i gänget och det blir en som extra familj.

12 snabba fakta om Sogeti
KONTAKT
  • Emma Andersson
    Emma Andersson
    Software Engineer, Linköping
    0730-815 34 4

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Född: 1990
Bor: Linköping
Familj: Ensamstående
Fritidsintressen: Klättring, friluftsliv och rymdväder