Frida Johansson
OM OSS
JOBB

”Vi har en kultur som känns okomplicerad”

Frida är BI/Analytics Engineer hos oss i Karlstad och för henne är branschen hon jobbar mot inte så viktig, utan det hon gillar mest är att skapa smarta dataflöden och visualisera data på ett tydligt sätt. Här får du lära känna Frida och hennes drömmar.

Beskriv dig själv med tre ord:
Problemlösare, lyhörd, engagerad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Karlstad och flyttade till Lund för att plugga teknisk matematik med en dröm om att modellera klimat, men mitt första jobb blev inom kärnkraft och beräkningar kring säkerhet. Det var en kul erfarenhet men efter några år kände jag att jag ville rikta in mig mer mot dataanalys och BI. När jag efter 10 år i Skåne hade flyttat hem till Värmland kom jag i kontakt med Sogeti och fick en tjänst som var helt i linje med min nya inriktning.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i slutet av 2018 och i mitt första uppdrag blev det stort fokus på PowerBI, SQL och Azure. Sedan dess har jag främst jobbat med modellering av data och rapportlösningar. För mig är det inte så noga vilken bransch jag jobbar mot, det är datamodellerandet som är det roliga.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att vrida och vända på data, skapa smarta dataflöden och visualisera data på ett tydligt sätt. Jag gillar att få använda logik och struktur som grund för att sedan bygga vidare och öppna upp för möjligheterna att ge värdefulla insikter om data som finns till hands.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Då lyckas jag lösa ett komplext önskemål från en kund och kan presentera en lösning som ger mervärde i kundens dagliga arbete. Detta kan t.ex. vara när en kund måste lägga mycket tid för att manuellt hämta in data som ska presenteras och när jag då kan hjälpa till att skapa ett smart dataflöde som minskar kundens arbetsbelastning.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Att jobba hemma fungerar mycket bättre än vad jag hade trott. Innan pandemin gillade jag inte att jobba hemifrån men med en bra arbetsplats hemma har jag insett att det fungerar riktigt bra och jag kan jobba fokuserat. Dock jag saknar det sociala man får när man träffar kollegor på kontoret.

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam, teknikintresserad och nyfiken.

Varför jobbar du på Sogeti?
På Sogeti har jag möjlighet att fokusera på det jag tycker är kul och det finns utrymme för kompetensutveckling. Vi har en kultur som känns okomplicerad och man har alltid en hjälpsam kollega nära till hands. Som småbarnsförälder ges jag möjlighet till en bra balans mellan privatliv och jobb.

KONTAKT
  • Frida Johansson
    Frida Johansson
    BI/Analytics Engineer, Karlstad
    073-069 11 69
FAKTARUTA

Namn: Frida Johansson 
Titel: BI/Analytics Engineer
Född: 1987
Bor: Karlstad
Familj: Man och döttrarna Tilde och Hedda
Fritidsintressen: Umgås med familjen, fixa i trädgården, slappa framför en spännande tv-serie