OM OSS
JOBB

”Teknik i all ära, men fokus måste ligga på människor”

Amanda är systemutvecklare hos oss i Örebro och började sin karriär hos oss via trainee-programmet Sogeti Careerbooster och valde spåret RPA, vilket hon gillar för att det ofta skapar ett direkt värde för slutanvändaren. Förutom att vara en del i att skapa värde åt våra kunder är hon också driver för vårt #addher-nätverk i Örebro och kan på så sätt också bidra till en mer jämställd IT-bransch.

Beskriv dig själv med tre ord:
Snabb, orädd, lösningsorienterad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började på KTH i Stockholm utan inriktning av den enkla anledningen att jag hade lätt för matte. Hittade där programmeringen första året och stod mellan att läsa Datateknik och Medieteknik resterande år. Valet föll på Medieteknik och nischen människa-datorinteraktion. Teknik i all ära, men fokus måste ligga på människor.

Min karriär på Sogeti:
Jag började min karriär på Sogeti med Careerbooster-programmet med inriktning på RPA – Robotic Process Automation. Som nyexaminerad var det väldigt nyttigt att få dels RPA-delen av programmet, dels en inblick i hur det ser ut i ”den riktiga världen” när man kommer från skolbänken. Jag har flest uppdrag inom RPA men stöttar också ibland som frontend-utvecklare. Idag är jag även driver för #addher Örebro.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag gillar att jobba nära verksamheten och slutanvändaren. Med RPA kan jag med mitt jobb många gånger få göra direkt effekt hos slutanvändaren. 

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag har haft möjligheten att få presentera kring RPA på andra kontor men också på IT-kvällar, nätverksträffar och för kunder. Det är ett relativt nytt område som väcker mycket nyfikenhet.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag får starta dagen tidigt, gärna kring 7, med en kopp kaffe och jobba ostört innan dagen drar igång i full fart. Dagen innehåller både utvecklingsarbete, något möte och ett klurigt problem som får en lösning. Självklart med en god lunch ute med några kollegor också!

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Det mesta sker ändå på skärmen så det fungerar bra. Jag jobbar hemifrån de flesta dagarna, men tar minst en vända in till kontoret varje vecka för att träffa kollegor eller kund. 

Hur är en typisk sogetiare?
Enkel och hjälpsam. Det är aldrig svårt att komma in i en ny grupp, vare sig det gäller jobb eller luncher.

Varför jobbar du på Sogeti?
Vi får mycket möjlighet till kompetensutveckling och får också vara med och välja våra kunduppdrag. Utöver själva jobbandet har vi en skön stämning på kontoret och roliga aktiviteter ihop.

Möt dina framtida chefer
Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Amanda Eriksson
    Amanda Eriksson
    Systemutvecklare, Örebro
    073-024 39 22
FAKTARUTA

Namn: Amanda Eriksson
Titel: Systemutvecklare
Född: 1994
Bor: Hallsberg
Familj: Man, 1 barn & 1 hund.
Fritidsintressen: Tränar och tävlar i bänkpress. Hemma

Robotic Process Automation