Andreas Edin
OM OSS
JOBB

"Med teamet i ryggen levererar jag morgondagens värde. Idag."

Andreas hittar du på Sogeti i Sundsvall. Han har tidigare jobbat som lärare men sadlade om och utbildade sig till systemutvecklare. Här på Sogeti upplever han lilla organisationens familjära känsla och samtidigt den stora organisationens styrkor och möjligheter. Lär känna Andreas lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Öppen, lyhörd och modig

 

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har jobbat som lärare halva livet men bestämde mig för att söka nya utmaningar i andra halvlek av yrkeslivet. Efter några terminer på Mittuniversitetet tog jag en kandidatexamen i Datateknik. Sedan dess har jag arbetat med webbutveckling/systemutveckling i alltifrån pyttesmå uppdrag till jättestora projekt. De erfarenheter och den kompetens jag har med mig från skolans värld är absolut en tillgång inom IT-branschen, kanske mer än jag förväntade mig.

 

Min karriär på Sogeti:
Jag började i januari 2022. Ganska snabbt fick jag ett uppdrag hos en kund där jag jobbar med utveckling av ett av kundens affärssystem. Ett utmanande uppdrag på så vis att jag ständigt tvingas sätta mig in i nya uppgifter, samtidigt gör det tillvaron omväxlande och rolig. Teamet jag jobbar med är ett kanonteam! Alla bidrar i det gemensamma arbetet och alla kan utnyttja teamets resurser. Dessutom har vi roligt tillsammans på jobbet, varje dag.

 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att göra kunden nöjd när vi levererar ett värde, helst till och med överträffa förväntningarna då och då. Man börjar ofta med att sätta sig in i vad som ska göras och hur det bör göras. Därefter kommer utveckling och test. I slutändan sker vanligtvis någon form av demonstration för kunden som förhoppningsvis är glad och nöjd med vad vi åstadkommit. Där känner jag att jag får min belöning.

 

Hur delar du med dig av din expertis?
Det absolut vanligaste är nog att vi arbetar 2-3 stycken teammedlemmar tillsammans. Då händer det att jag visar och förklarar olika saker för mina kollegor. Men jag ställer även en massa frågor som bidrar till bra svar från mina kollegor. På så sätt får vi ett bra samarbete där vi alla lär oss saker.

 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En lugn start för mig själv då jag går igenom gårdagen, och planerar den kommande dagen. Därefter har jag morgonmöte med mitt team där vi gemensamt går igenom teamets uppgifter. Förhoppningsvis innehåller resten av dagen en del kodning och testning, gärna tillsammans med någon kollega. En bra dag känner jag att vi fick avsluta några uppgifter, att teamet bockade av några punkter på listan. Sist men inte minst så bör en bra dag innehålla en gemensam fika så att den sociala biten kommer med.

 

Hur är en typisk sogetiare?
Öppen och trevlig, hjälpsam mot kunder och kollegor. Sogetiaren besitter kompetens inom sitt område och är mån om att göra ett bra jobb.

 

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti har den lilla organisationens familjära känsla och samtidigt den stora organisationens styrkor och möjligheter. Som konsult har jag stora möjligheter att påverka min roll och välja uppdrag. Möjligheterna till kompetensutveckling är riktigt bra. Oavsett om du vill fördjupa dig, bredda dig eller kanske byta område så ser jag bara möjligheter till en fortsatt karriär på Sogeti. Dessutom har vi en mycket bra ledningsgrupp i Sundsvall.

KONTAKT
  • Andreas Edin
    Andreas Edin
    Software Engineer, Sundsvall
    073-656 60 62

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Andreas Edin

Titel: Software Engineer/Systemutvecklare

Född: 1971

Bor: Kvissleby, strax söder om Sundsvall

Familj: En fru och två pojkar

Fritidsintressen: Fiske, långfärdskridskor, skidåkning och cykling

Jobba i Sundsvall