Andreas Fransson
OM OSS
JOBB

”Jag brinner för att göra någons vardag bättre med en smart IT-lösning”

Musik eller teknik? Andreas, utvecklare på vårt Karlstadkontor, älskar både och lika mycket. Det blev teknikintresset som tog över när han valde utbildning och back-end-utveckling är det han brinner lite extra för. Sedan 2018 är han en inbiten sogetiare. Lär känna honom här!

Beskriv dig själv med tre ord!
Nyfiken, lösningsorienterad och kreativ.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är uppvuxen i Sveriges yngsta stad, Säffle, där jag under gymnasiet fick min första inblick i programmering och tyckte att det verkade spännande. Teknik har alltid varit ett stort intresse för mig, tillsammans med musiken. Både datorn och gitarren kommer förmodligen hänga med mig livet ut. Efter gymnasiet tog jag ett sabbatsår innan jag började läsa till dataingenjör på Karlstad universitet och under dessa år växte intresset för programmering ännu mer och jag insåg mer och mer arbetsmöjligheterna som finns inom IT. 

Hur har din karriär på Sogeti sett ut?
Det började med att jag sökte till Karlstad universitets mentorskapsprogram i samband med min utbildning och där träffade en sogetiare som gav mig både inblick i vilka Sogeti är och konsultlivet i sig. Efter några ytterligare möten och en “övningsintervju” som sedan istället blev “på riktigt”, så satt jag hösten 2018 redo att börja mitt första uppdrag på Sogeti. Sedan dess har jag träffat och jobbat med många nya människor, provat på olika tekniker och lärt mig otroligt mycket.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag skulle nog säga att det i slutändan är att skapa mervärde, att få lösa problem och skapa förbättringar som förhoppningsvis gör någons vardag bättre. Teknikmässigt sett så brinner jag lite extra för back-end, att bygga effektiva och smarta lösningar (som inte alltid behöver vara komplexa).

Hur delar du med dig av din expertis?
Genom att vara försöka vara öppen och dela med mig av tidigare erfarenheter, både positiva och negativa. Om någon ber om hjälp eller kört fast försöker jag ställa upp och ta mig tid att hjälpa. Och även om man kanske inte kan det som personen behöver hjälp med så kan man ändå alltid bidra med en bra google-sökning! :-)

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Det börjar med att jag kommer in till kontoret och någon kollega som inte heller är så förtjust i maskinkaffe har fixat nybryggt kaffe. Efter det drar dagen igång och man tar tag i den där uppgiften man tänkt på ett tag och lyckas utveckla en lösning som man känner sig riktigt nöjd med! Däremellan klämmer vi in lite gött fikasnack och en god lunch med kollegorna också!

Hur är en typisk sogetiare?
Öppen, kundorienterad och positiv.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag stortrivs med variationen att få arbeta i olika miljöer, träffa nya människor och ständigt bredda mina kunskaper. Jag känner även att det finns en egen frihet i att själv ha möjlighet att styra sina arbetsområden och få jobba med det jag tycker är roligast!

KONTAKT
  • Andreas Fransson
    Andreas Fransson
    Utvecklare, Karlstad
    072-219 41 82
Kort om Andreas

Född: 1995
Bor: Karlstad   
Familj: Sambo
Fritidsintressen: Musik, träning, umgås med vänner