Elsa Nordling
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens inkluderande digitala lösningar. Idag."

Lär känna Elsa som jobbar med User Experience (UX), User Interface (UI) och Frontend-utveckling på vårt kontor i Linköping. Hon tar gärna en tur i skog och natur eller svingar ett racket på fritiden. Digital tillgänglighet ligger Elsa varmt om hjärtat. Och hon brinner för att skapa lösningar som användare förstår och tycker om. Lär känna Elsa lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Lyhörd, driven och positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag fick upp intresset för mitt yrke (utan att kanske riktigt veta om det) när jag för skojs skull, designade egna och andras bloggar när jag var yngre. Lyckligtvis fanns det möjlighet att jobba med ungefär detta när jag senare letade bland universitetsutbildningar. Jag blev klar med min kandidatexamen i Informatik år 2016 och har sedan dess arbetat som konsult. Under dessa år har jag hjälpt kunder med sin digitala resa, i olika branscher, inom både den privata och offentliga sektorn. Bredden i min roll gör att jag får en stor variation och möjlighet till utveckling. Under mitt arbetsliv fick jag också upp ögonen för digital tillgänglighet och jag certifierade mig inom området några år senare. Tillgänglighet har gett mig nya insikter och ett större syfte i min roll. Det ger ett bredare perspektiv på varför både UX- och utvecklarrollen är så viktiga i produktionen av nya gränssnitt.

Din karriär på Sogeti:
Jag har arbetat på Sogeti sedan september 2022. Den första tiden hade jag flera kortare uppdrag inom UX-/UI-design och tillgänglighet. Nu har jag precis påbörjat ett uppdrag på heltid som tillförordnad UX-lead på en myndighet. Där jobbar jag tillsammans med ett härligt och kompetent UX-team. I min roll säkerställer jag att UX:arna har rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra arbete och trivas i sina respektive projekt. Jag kikar också på hur vi kan inkludera fler användare genom digital tillgänglighet.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att få vara med från start, och att slutligen hitta lösningar som alla användare förstår och tycker om. Jag brinner också för att få fler att omfamna digital tillgänglighet.

Hur delar du med dig av din expertis?
Genom att hjälpa och stötta kollegor och kunder när jag kan bidra med kunskap. Jag genomför också utbildningar inom digital tillgänglighet. En utav mina arbetsuppgifter är också att hjälpa till att granska, hela eller delar, utav gränssnitt ur ett tillgänglighetsperspektiv för att uppnå mer inkluderande lösningar.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Under en riktigt bra arbetsdag har jag precis blivit färdig med en prototyp som innehåller lösningar som är både användarvänliga, kreativa och tekniskt genomförbara. Jag har fått positiv återkoppling på skisserna från både UX-kollegor, utvecklare, kunder och användare.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är ambitiös, hjälpsam och driven. Sogetiaren har också stor kunskap inom sitt kompetensområde.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att vi har en bra värdegrund, fina kollegor, lyhörda ledare och roliga projekt.

 

KONTAKT
  • Elsa Nordling
    Elsa Nordling
    UX-/UI-designer

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Elsa Nordling
Titel: UX-/UI-designer, frontend-utvecklare och tillgänglighetsspecialist.
Född: 1993
Bor: Linköping
Familj: Min man Rickard och vår hund Walter.
Fritidsintressen: Promenader i naturen och racketsporter. Jag frilansar och driver en webbapp på min fritid också.