Ingemar Fogelberg
OM OSS
JOBB

”Jag gillar att skapa konkret värde med BI och automation”

Ingemar är BI-expert på Sogeti i Karlstad. Efter 15 år av hårda prylar har han bytt till mjuka siffror och inte ångrat sig en sekund. Lär känna Ingemar lite mer här!

Beskriv dig själv med tre ord!
Drivande, social och nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund! 
Jag är utbildad civilingenjör i maskinteknik med olika roller såsom produktionstekniker, produktutvecklare, projektledare och teknikchef i bagaget. Bytte efter 15 år i arbetslivet bana, från att utveckla hårda prylar till mjuka siffror.

Hur har din karriär på Sogeti sett ut hittills?
Jag började på  Sogeti 2021 och jobbar med Business Intelligence åt kunder som behöver hjälp med att visualisera, automatisera och använda all den information de skapar. Just nu jobbar jag heltid åt ett projektorienterat industriföretag som vill skala upp sin verksamhet och gå från stora till jättestora. Här är automatisering av verksamhetsinformation (BI) en nyckel, så att de kan fatta rätt beslut. Kul att kunna bidra så konkret tycker jag!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Brinner för att skapa möjligheter för mina kunder att göra nytta genom att ta informerade beslut.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
På morgonen har jag en eller flera ledtrådar på vad kunden är ute efter, så att jag kan ta fram förslag på lösning på problemet. Efter lunch kan vi gå igenom förslaget och jag kan fokusera resten av dagen på att utveckla lösningen. 

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam, avspänd och öppen.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för jag får möjligheten att jobba inom det område jag vill, tillsammans med väldigt spännande kunder.

KONTAKT
  • Ingemar Fogelberg
    Ingemar Fogelberg
    BI-utvecklare, Karlstad
    073-084 60 69
Kort om Ingemar

Född: 1979
Bor: Arvika
Familj: 1 fru, 3 barn
Fritidsintressen: Hänga med familjen, laga mat, äta mat, diverse sportande