OM OSS
JOBB

”Jag gillar att visa på möjligheter andra inte tänkt på”

Jimmy jobbar hos oss i Göteborg och har en intressant bakgrund präglad av använda teknik för att lösa behov, bland annat inom stridsflyget. Här får du lära känna honom mer, och varför han gillar sitt jobb så mycket som han gör.

Beskriv dig själv med tre ord:
Rak, öppen och ärlig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Småland och Halland och har en Master från Chalmers Tekniska Högskola. Arbetade som teknisk underhållschef med motorn till stridsflygplanet Viggen under 7 år och utvecklade då ett system för tekniskt underhållsstöd. Vi inhämtade flygtidsdata för de olika detaljerna i motorn och skapade algoritmer för varje detaljs specifika underhålls- eller modifieringsbehov. Utvecklade därefter diverse system, var DBA för SQL Server och implementerade så småningom SharePoint 2003 i verksamheten. Sedan dess har spåret inom collaboration inklusive dokumenthantering följts och de senaste åren med huvudsaklig inriktning på automatisering inklusive RPA.

Min karriär på Sogeti:
Började som BA, projektledare och SharePoint specialist 2012 för att numera syssla med hela M365-sviten i synnerhet PowerTools som low code / no code utvecklare. Jag har implementerat diverse dokumenthanteringslösningar samt migrerat 7 TB-data till molnet i olika projekt.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att hjälpa verksamheten från deras första trevande försök att beskriva vad de vill ha hjälp med och raffinera det till tekniska krav för att slutligen med fingrarna djupt i syltburken implementera lösningen på behovet.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag deltar i de interna Cloud-forumen samt en del externa grupperingar (på fritiden). Det mesta av kunskapsdelning sker dock inom kundprojekten.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Ett nytt spännande behov dyker upp och man får starta diskussionen med slutanvändaren om vad denna egentligen behöver. I regel brukar lösningen formas till något helt annorlunda än beställaren själv tänkt sig, när de får reda på vilka nya möjligheter som finns, så man inte automatiserar dagens ”pappers-/personbaserade” process utan ser till helhetsbehovet.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Funkar alldeles utmärkt och effektivt. Jag kan fokusera bättre, få balans på arbete/fritid eftersom man slipper arbetsresor och har ändå fullt med dagliga kontakter med personer man arbetar med via Teams.

Hur är en typisk sogetiare?
En sogetiare är oerhört kompetent och ”bjussig” med sin kunskap. Lätt och rolig att diskutera både arbete och fritid med.

Varför jobbar du på Sogeti?
Man får ”hänga” med personer som delar samma passionerade IT-intresse, läs nörd och det är inget fel med att vara nörd. :-)

Möt dina framtida chefer
KONTAKT
  • Jimmy Wessman
    Jimmy Wessman
    M365 Specialist, Göteborg
    072-553 25 83
FAKTARUTA

Namn: Jimmy Wessman
Titel: Microsoft 365-specialist
Född: 1965
Bor: Trolhättan
Familj: Fru och 2 katter
Fritidsintressen: Vinprovning och resor