Martin Månsson
OM OSS
JOBB

"Jag är extremt envis när det kommer till att lösa ett problem"

Lär känna återvändaren Martin Månsson, lösningsarkitekt och systemutvecklare på Sogeti i Borlänge som de senaste åren framför allt jobbat med Microsoft 365-, SharePoint Online- och Azure-lösningar. Han berättar bland annat om sin bakgrund, om sin bana genom IT-branschen och om varför han valt att komma tillbaka till Sogeti. Och hur är det egentligen att byta arbetsgivare i dessa speciella tider?

Beskriv dig själv med tre ord! 
Noggrann, flexibel och hjälpsam.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag läste till dataingenjör i Linköping och blev färdig 2005. Strax efter examen fick jag jobb på ett företag i Stockholm som utvecklade lösningar baserade på PocketPC (föregångaren till Smartphones) och webb. Sedan dess har det rullat på med systemutveckling – med fokus på Microsofts utvecklingsplattformar och produkter. Runt 2007 kom jag i kontakt med SharePoint för första gången, då som tekniskt stöd vid en upphandling. Några år senare började jag med utveckling på SharePoint-plattformen och det har sedan varit ett av mina huvudområden. De senaste fem åren har det främst handlat om lösningar i Microsoft 365, SharePoint Online och Azure.

Vilka är dina största styrkor?
Jag är extremt envis när det kommer till att lösa ett problem, vilket systemutveckling ofta handlar om. Sedan är jag bra på att arbeta under tidspress, det sporrar mig alltid lite extra.

Vad brinner du mest för inom ditt/dina expertområde/n?
Jag tycker om att få vara med på hela resan, från kundens idé, fram till leverans av en lösning. Sedan gillar jag problemlösningsbiten i mitt arbete, både i rollen som utvecklare och som arkitekt.

Din karriär på Sogeti?
Jag började som SharePoint-utvecklare på Sogeti i Borlänge 2011. Där körde vi ett relativt stort SharePoint-projekt under flera år och jag lärde mig otroligt mycket. Jag skulle säga att det var de åren som, på riktigt, gjorde mig till en SharePoint-nörd. Sedan rullade det på under några år med en blandning av uppdrag inom webbutveckling och SharePoint. Sista åren blev fokus främst på lösningar baserade på Microsoft 365, SharePoint Online och Azure. 2017 lämnade jag Sogeti för att se mig om lite, men är nu tillbaka. Idag är jag en nyckelperson inom vårt nationella Cloud Native & DevOps Center som finns i Borlänge. Just nu är jag i ett spännande uppdrag hos vår största kund inom offentlig sektor.

Hur kommer det sig att du valt att åter igen ha Sogeti som arbetsgivare?
Det är en kombination av olika anledningar. Sogeti satsar väldigt mycket på de områden som jag brinner för och har även väldigt många intressanta kunder och uppdrag inom dessa områden. Sedan gillar jag kulturen och människorna. Det är en mix av hög kompetens, ödmjukhet, högt till tak och stor förståelse för problem som kan uppstå – både i rollen som konsult, men även privat.

Är det läskigt att byta arbetsgivare i pandemitider?
Det är såklart lite läskigt med tanke på hur osäkert det är i många brancher och att vi inte vet hur de långsiktiga konsekvenserna blir, men de flesta företag måste fortsätta satsa inom IT och där tycker jag att Sogeti ligger helt rätt i sitt erbjudande.

Hur är en typisk sogetiare i dina ögon?
En typiskt sogetiere gillar att utvecklas, har båda fötterna på jorden och ser till kundens bästa.

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Martin Månsson
    Martin Månsson
    Lösningsarkitekt/Systemutvecklare, Cloud Native & DevOps Center, Borlänge
Faktaruta

Namn: Martin Månsson
Titel: Lösningsarkitekt inom M365 och SharePoint/systemutvecklare
Född: 1981
Bor: Falun
Familj: Fru och två barn
Fritidsintressen: Familjen, alpinåkning och träning