Medarbetarnöjdhet
OM OSS
DNA

Medarbetarnöjdhet

Att våra medarbetare trivs på jobbet är otroligt viktigt för oss. Redan i februari 2019 bytte vi från årliga till månatliga uppföljningar för att mäta hur nöjda våra medarbetare är med Sogeti som arbetsgivare. De digitala och interaktiva mätningarna via verktyget Pulse blev en del av våra liv. Hur står det då till med nöjdheten och hur arbetar vi med den? Här får du en översikt.

För att stötta vår kultur, där att kontinuerligt lyssna och interagera med våra medarbetare är en viktig och naturlig del, har vi ett bland annat ett samarbete med Pulse by Peakon, en världsledande plattform för att mäta och öka trivseln inom företaget.

Varje månad får vi som arbetar här sex korta frågor på olika ämnen, via Pulse, som vi enkelt svarar på via mobilen eller datorn. Frågorna täcker allt från relationen med andra medarbetare, sin chef, olika stöd som finns inom företaget, hur man ser på och anammar vår vision till vad man tycker om de många utvecklingsmöjligheter vi erbjuder. Man kan som anställd också ge kommentarer till sina svar. Det är både kul och det går fort att använda Pulse. 

För att alla ska känna sig trygga med att tycka till och att kommentera  är svaren som skickas in helt anonyma. Resultat synliggörs per team, region och nationellt, vilket inte bara sker en gång om året som tidigare, utan löpande per månad, och anonyma diskussioner kan pågå mellan chef och anställd direkt i verktyget i realtid. Det innebär att vi betydligt snabbare än tidigare kan hantera saker som behöver åtgärdas.

Och viktigast av allt. Våra medarbetare engagerar sig regelbundet via Pulse vilket är en förutsättning för att vi ska lyckas ha en fortsatt hög medarbetarnöjdhet. 

En tjuvtitt på resultatet

Precis som när det gäller kundnöjdhet delar vi transparant med oss av resultatet både internt och externt, förstås helt anonymiserat. Vi jobbar stenhårt med de saker som vi behöver förbättra och lyfter fram internt vilka konkreta actions som görs för att vässa oss. Här kommer några Sverige-övergripande resultat från våra Pulse-mätningar. 

     

Vill du jobba på ett företag med ett starkt fokus på att medarbetarna trivs och frodas, med en öppen och transparant kommunikation, som passionerat arbetar med att skapa värde för sina kunder snabbt och med ett härligt och familjärt DNA, då kan det vara dags att söka dig till oss på Sogeti. Hör av dig så tar vi en kaffe på behörigt avstånd eller virtuellt! 

KONTAKT
  • Aron Östergård
    Aron Östergård
    HR-chef, Sogeti Sverige
    073-024 58 28

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.