Rawan Ayoub
OM OSS
JOBB

"Jag skapar framtidens lösningar med low code. Idag."

Rawan är Tech/Team Lead för ett utvecklingsteam i low-code hos oss i Örebro. Han byggde sin första hemsida som trettonåring. Idag förenklar och automatiserar han det som är krångligt och ineffektivt. Han sprakar av energi och sprider glädje. Nyfiken på att veta mer? Lära känna Rawan lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Jag är rolig, lojal och snabblärd.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har varit intresserad av programmering sedan barnsben och fick min första dator vid tolv års ålder. I och med det blev jag fascinerad av hur man bygger datorer, hur man bygger program och hur internet fungerar. Det i sin tur ledde till att jag lärde mig att programmera hemsidor. Mitt allra första projekt var för min pappas bilfirma som jag byggde en hemsida för som 13-åring. Där och då bestämde jag mig för att bli systemutvecklare. Under gymnasiet gick jag systemutvecklarprogrammet i Örebro, för att sedan fortsätta mina studier genom att plugga systemvetenskapsprogrammet på Örebros universitet.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti som Tech/Team Lead för ett nystartat utvecklingsteam i low-code som levererar low-code-lösningar runt om i landet. Innan det jobbade jag som .NET-utvecklare i bland annat Duisburg, Tyskland i två år,  innan jag flyttade tillbaka till min favoritstad Örebro.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att jobba nära verksamheten, för att hitta platser som vi kan hjälpa till att förenkla och automatisera. Mitt mål är alltid att lösa det ineffektiva och krångliga i verksamheten, så att personalen hos våra kunder har mer tid att fokusera på det viktiga och värdefulla i sitt arbete.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag försöker mestadels sprida ordet om low-code-utveckling genom att hålla föreläsningar samt utbilda såväl kunder som kollegor i low-code-utveckling. Jag har även erfarenhet av många olika verksamheter, där jag snabbt kan se mönster på områden som kan automatiseras och som hjälper kunden i deras vardagliga arbete.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Den börjar tidigt genom att jag tar en promenad till jobbet, vilket bara ligger 250 meter bort från min port. Jag brygger gärna kaffe själv i vår bryggare, istället för kaffemaskinen, då jag tycker att bryggkaffe smakar bäst. Det finns många bra uppgifter att ta sig an och jag får även vara stöd för andra som behöver min hjälp. Vi har fikastunder där man kan koppla bort lite från jobbet och bara hänga med kollegorna. Sedann blir det en lunch på vårt favoritställe Erbil.

Hur är en typisk sogetiare?
Glad, energisk, enkel och hjälpsam är orden jag skulle kunna beskriva en sogetiare med.

Varför jobbar du på Sogeti?
Bra förmåner, bra chefer och bra kollegor. Det finns även många roliga uppdrag med väldigt nära kundkontakt. Dessutom att vi har full tillgång till Next som är vår utbildningsplattform och som ger oss möjligheten att kompetensutveckla oss själva.

Möt dina framtida chefer
Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Rawan Ayoub
    Rawan Ayoub
    Tech Lead – Low-code development, Örebro

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Född: 1991
Bor: Örebro
Familj: 2 systrar och 4 bröder
Fritidsintressen: TV-Spel och basket

Robotic Process Automation