OM OSS
JOBB

”Ensam är inte stark”

Mjukvaruingenjören och arkitekten Roger jobbar hos oss i Umeå och blev positivt överraskad när han började hos oss eftersom han tycker att vår kultur innehåller flera ingredienser som man sällan ser samtidigt på ett och samma företag. Läs mer om vilka i den här texten där du får lära känna Roger mer.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har jobbat inom många olika domäner och hos olika företag. Kommer senast från TietoEvry där jag jobbade mestadels med Stockholm Stad och deras system för familjeomsorg och äldreomsorg. Där jobbade jag även med saker som Android-utveckling, arkitekt för utveckling av en ny version av integrationsplattformen TEIS och OPO / SP-driver inom Ericssons.

Min karriär på Sogeti:
Jag började jobba för ca 1 år sedan med ett förvaltningsuppdrag mot en av våra viktigaste kunder. Där jobbade jag med underhåll och utveckling av deras IT-system för finansieringslösningar. Det var ett stort IT-system som var byggt på Java EE-lösning och som kördes i AWS. Nyligen bytte jag uppdragoch jobbar numera som java backend-utvecklare hos en av våra stora, och mest innovativa kunder. Detta är en cloud-baserad lösning för att stödja uppkoppling och hantering av deras produkter. I detta uppdrag blir det utveckling av microservices med hjälp av tekniker som AWS och Java.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Helhetsbilden, hitta lösningar och få team att fungera. Helhetsbilden behövs för att kunna förstå kundnyttan med det man utvecklar, så man kan vara med och hjälpa kunden att hitta de saker som kan vara bra att fokusera på. När det gäller team så handlar det om att lära känna människor, förstå vad som motiverar och vilka styrkor de har. Så man kan fungera bättre tillsammans. Ett bra fungerande team gör att man kan lösa saker snabbare och bättre. Ensam är inte stark.

Hur delar du med dig av din expertis?
Genom att vara öppen, ärlig och dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Det kan vara enkla saker som att berätta om tidigare erfarenheter av utveckling som man har, både positiva och negativa erfarenheter. Sedan kan det vara genom att helt enkelt komma med konkreta förslag på lösningar för specifika problem.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En bra dag är när man som team lyckas hitta en bra och effektiv lösning på ett problem hos kund. Då känns det som man varit till stor nytta för kunden, vilket gör att jag känner mig nöjd med min insats.

Hur är en typisk sogetiare?
Engagerad, öppen och tolerant.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det var väl mer en tillfällighet att jag hamnade på Sogeti. Men företaget är en positiv överraskning som jag inte riktigt förväntade mig. Dels känner jag att man fick mycket stöd från ledningen, man kände att cheferna lyssnade på det man sa, samt att det var bra stämningen på företaget. Visst förekommer detta på andra bolag, men kanske inte alltid alla dessa samtidigt. Dessutom gavs det många möjligheter till nya spännande uppdrag, när mitt första tog slut. Vilket också var utöver förväntan.

KONTAKT
  • Roger Berggren
    Roger Berggren
    Software Engineer / Architect, Umeå
    070-288 07 57
FAKTARUTA

Namn: Roger Berggren
Titel: Software Engineer / Architect
Född: 1967
Bor: Ursviken (utanför Skellefteå)
Familj: Fru + två vuxna barn
Fritidsintressen: Umgås med släkt och vänner, resa, spela spel