Jonas Fjelling
OM OSS
LEDARSKAP

"Att vi har kul tillsammans på resan är viktigt för mig""

Jonas Fjelling är regionchef för våra kontor i Borlänge, Gävle och Uppsala. Här lär du känna honom lite grann. Han berättar om sin bakgrund och långa erfarenhet från IT-branschen och varför han tycker att det är så givande att vara ledare.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerat, delaktighet och resultatinriktat.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började min yrkesverksamma bana som 17-åring då jag tog över familjens sågverk och drev det i flera år. Det var en mycket lärorik tid där jag lärde mig mycket som jag haft nytta av i hela mitt yrkesliv. Datorer har jag alltid varit intresserad av och programmerade på fritiden. Jag gick systemvetenskapligt program i Borlänge och har jobbat inom IT-branschen sedan 2000 i olika roller; exempelvis som utvecklare, testledare, arkitekt, projektledare, kvalitetsansvarig, leveransansvarig och konsultchef. Ett av mina första uppdrag i IT-branschen var att utveckla ett MES-system (Manufacturing Execution System) för ett sågverk. Så där fick jag minst sagt nytta av min tidigare branschkunskap! :-) De senaste 15 åren har jag haft flera olika ledarroller och de senaste 10 år har jag ansvarat för CGI-kontoret i Borlänge samt varit en del av ledningsgruppen inom region North. Nu har jag rollen som ansvarig för Sogetis Region Mitt (Borlänge, Gävle, Västerås och Uppsala). Jag är uppvuxen i Högfors i Västmanland och sedan min studietid har jag levt och verkat i Borlänge. Här trivs jag som fisken i vattnet och har ett stort nätverk.

Varför har du valt ledarrollen?
Som ledare kan man var med och påverka verksamheten, medarbetarna och kunderna och tillsammans få dessa att utvecklas på ett positivt sätt. Det brinner jag för. 

Vad är det bästa med att vara ledare?
Jag går igång på att få människor att jobba tillsammans, att alla ser sitt värde och regelbundet vässar sina "skills". Att se hur människor och verksamheter utvecklas när man tillsammans skapar engagemang och delaktighet inom en organisation och att man verkligen har kul tillsammans på resan. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Har alltid sett Sogeti som ett intressant och spännande företag som alltid ligger i framkant när det gäller ny teknik och inom nya intressanta områden. Detta i kombination med det entreprenörskap som finns här bland både medarbetare och chefer gjorde att jag vill jobba på Sogeti.

Hur är en typisk sogetiare?
Trevlig, konsultmässig, entreprenör.

Om man är nyfiken på vad Sogeti har att erbjuda kan man höra av sig till dig då?
Absolut! Det är bara att slå en signal! Alla vägar bär till Sogeti Borlänge just nu då vi har minst sagt högtryck, bland annat tack vare vårt fleråriga miljardavtal med en av Sveriges största myndigheter

Borlänges ledningsgrupp
KONTAKT
  • Jonas Fjelling
    Jonas Fjelling
    Regionchef, Sogeti
    073-398 71 76

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.